Nieuws

Doublelift: Bjergsen mocht van LCS niet meedoen aan Ultimate Crown

Doublelift: Bjergsen mocht van LCS niet meedoen aan Ultimate Crown

Volgens voormalig professioneel League of Legends speler Doublelift mocht volgens zijn oud teamgenoot Bjergsen niet meedoen aan het Ultimate Crown toernooi. De deelname van de speler van Team Liquid zou door Riot Games en de organisatie van League Championship Series ontzegd zijn.

Op zaterdag 9 juli werd Ultimate Crown gespeeld, een toernooi dat voor het goede doel georganiseerd werd door Amazon. Content creators MrBeast en Ninja namen het in drie League of Legends-wedstrijden tegen elkaar op. Volgens Doublelift zou Bjergsen onderdeel van het team van MrBeast zijn, maar dat feestje ging dus niet door.

Doublelift haalt uit naar LCS

In zijn livestream haalt Doublelift keihard uit naar de League Championship Series. De voormalig speler van Team Liquid en TSM zegt dat de LCS 'stervende' is en geeft aan dat de kijkersaantallen hard achteruit gaan.

Met deze kennis voorhanden vindt hij het onbegrijpelijk dat Riot Games en de organisatie van League Championship series Bjergsen niet hebben laten deelnemen aan Ultimate Crown. "Waarom laat je hét gezicht van de league niet deelnemen aan een evenement met twee van de grootste content creators ter wereld?", vraagt hij zich af.

De redenering voor het ontzeggen van de deelname ligt vermoedelijk in de aanname dat spelers die uitkomen voor een franchise team binnen de LCS niet zomaar aan evenementen buiten de hoofdtoernooien mogen deelnemen. Of dit daadwerkelijk de reden is, is nog niet bevestigd.

Ondanks de afwezigheid van Bjergsen keken op het hoogtepunt 96.000 mensen naar de livestream van Ultimate Crown op Twitch. Dit waren er gemiddeld 69.500. In HyperX Arena in Las Vegas werd het team van Ninja door MrBeast en zijn teamgenoten verslagen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.