Nieuws

Dr Disrespect 3 weken na Twitch ban: "We overwegen Twitch aan te klagen"

16 juli 2020, 15:24

Het is bijna een maand geleden dat Dr Disrespect zijn Twitch ban kreeg en tot op heden is er niets duidelijk geworden over de aanleiding van dit besluit. De website PC Gamer sprak met 'Doc', waaruit bleek dat hij zelf ook nog steeds in onduidelijkheid leeft.

De Twitch ban van Dr Disrespect wordt omringd door geruchten. Hij werd verbannen in het midden van de chaotische '#MeToo'-taferelen rondom Twitch en zowel Doc als Twitch zelf konden geen uitleg geven over de beslissing. Tegenover PC Gamer vertelt Dr Disrespect: "Het was een complete shock. Stel je voor dat je op een dag naar je werk gaat en de deur is dicht. Je kunt niet naar binnen en er wordt je alleen verteld dat je ontslagen bent, maar niet waarom. Ik begreep er niks van."

Op 26 juni werd Dr Disrespect verbannen van Twitch, maar tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds niets gehoord. Op de dag van de Twitch ban communiceerde CNN-journaliste Shannon Liao een statement van Twitch dat het platform aan de nieuwszender had afgegeven. Hierin stelt Twitch dat Dr Disrespect heeft gehandeld tegen de richtlijnen van Twitch en dat deze regels voor alle streamers gelden, ook als het om een grote naam gaat.

Embedded content: https://twitter.com/Shannon_Liao/status/1276617617730568195?s=20

Dat Twitch publiekelijk geen duidelijk statement maakt is nog tot  daar aan toe, maar richting Doc is blijkbaar ook niets gecommuniceerd. Tegenover PC Gamer verklaart hij dat al het contact met Twitch sinds de dag van de Twitch ban verbroken is. Er is nog steeds geen duidelijke reden gegeven voor de Twitch ban, zoals Dr Disrespect ook al op 28 juni op zijn Twitter zette.

Embedded content: https://twitter.com/drdisrespect/status/1277060051744591872?s=20

Het afpakken van zijn platform en zijn community is Doc niet in de koude kleren gaan zitten. Daarnaast was hij natuurlijk van de ene op de andere dag een grote bron van inkomsten kwijt. Als PC Gamer vraagt of hij overweegt om stappen tegen Twitch te nemen is zijn antwoord kort en krachtig: "We overwegen juridische stappen te ondernemen."

Over de laatste minuten van de laatste livestream van Dr Disrespect is veel gespeculeerd op het internet. Zelf gooit Doc het op de sitautie waar de wereld zich momenteel in begeeft: "Ik had tijdens die stream gewoon een moment van besef over alles wat er gaande is in de wereld. Het coronavirus en alle protesten (Black Lives Matter red.) die momenteel gebeuren. Ik was op dat moment echt mezelf op stream en dat is eigenlijk alles wat er gebeurde."