Nieuws

Dr. Disrespect maakt comeback op YouTube na Twitch ban

7 augustus 2020, 09:35

Dr. Disrespect heeft eindelijk de stilte verbroken rondom zijn persoon. De immens populaire streamer, die op 26 juni plotseling werd verbannen van Twitch, maakt een comeback op YouTube. Vanavond is 'de Doc' om 21:00 weer live.

Donderdagavond rond 22:30 ging Dr. Disrespect live met een stream op YouTube. Echter was de streamer zelf niet te zien, maar zagen de kijkers een animatie van een benzinestation waar een auto geparkeerd staat. De deuren zijn open en het regent flink. Op de achtergrond is elektronische muziek te horen, die af en toe wordt onderbroken door een 'radiostem' die bepaalde zaken omroept. Op het hoogtepunt keken er meer dan 300.000 mensen naar de stream. Doc kreeg ruim 180.000 nieuwe abonnees op zijn YouTube-kanaal tijdens deze 'stream'.

Zo wordt er ook gesproken over de Esports Awards, waar Dr. Disrespect niet is genomineerd als beste streamer. De radiostem stelt dat Doc zich niet genoeg kan meten met zijn concurrentie en beter zijn best moet doen. Ook wordt er iets over de game Halo gezegd.

Het is overigens nog steeds onduidelijk wat de reden van de Twitch ban is. Zowel Twitch als Dr. Direspect hebben hier nog steeds geen uitleg voor gegeven.

Vrijdag 21:00

Dr. Disrespect verscheen zelf nooit op de stream, die overigens 12 uur later nog steeds bezig is, maar liet wel in de chat van zich horen. "See you tomorrow – 12pm PT” – Dr Disrespect." was alles wat hij typte. We kunnen er dus vanuit gaan dat de streamer om 21:00 vanavond wél zijn gezicht laat zien.

Het gonst sinds 17 juli al van de geruchten over de terugkeer, want toen dropte Doc opeens een video op zijn YouTube-kanaal met het nummer "Alleyways" waarvan de lyrics een boodschap lijken te verhullen. Donderdagavond kwam daar nog een video bij, genaamd "Red Skies".