Nieuws

DrDisrespect permanent verbannen van Twitch

27 juni 2020, 11:19

De razend populaire streamer DrDisrespect is permanent verbannen van Twitch. Dat meldt esportverslaggever Slasher op zijn Twitter. Hoewel diverse bronnen dit bericht bevestigen, is de reden dat DrDisrespect verbannen is nog niet publiekelijk bekend. Volgens Slasher zou het om iets heel ernstigs gaan, en deelt hij dit liever niet met het publiek.

DrDisrespect is een streamer die houdt van controverse. Tijdens de Valorant beta periode werd hij ook al met vreemde ogen aangekeken toen hij valse informatie in zijn titel had gezet. Ook heeft hij vaak akkefietjes met andere streamers, of dit nou voor publiciteit is of niet. Toch lijkt DrDisrespect nu toch in diepere problemen te zitten. Zijn account is permanent verbannen van Twitch, en het lijkt er niet op dat de streamer ooit nog live gaat.

\Embedded content: https://twitter.com/Shannon_Liao/status/1276617617730568195\?s=20

Veel fans speculeren over de reden waarom DrDisrespect niet meer welkom is op Twitch. De statements die voorlopig naar buiten zijn gekomen zijn allemaal erg vaag, met een reden. Het blijk namelijk dat het niet om een kleine overtreding gaat. Er is iets ernstigs aan de hand met de streamer, of hij is bij iets ernstigs betrokken. Veel betrouwbare bronnen claimen te weten waardoor de ban komt, maar willen er niets over kwijt vanwege de ernst van de zaak.

\Embedded content: https://twitter.com/Slasher/status/1276742960286183424\?s=20

Aan het einde van zijn laatste stream vond er ook iets vreemds plaats. DrDisrespect veranderde van houding, en werd vrij sentimenteel. Dit gaat volledig tegen zijn personage in, en werd daardoor al opgemerkt door scherpe kijkers. Vervolgens mompelt de streamer iets, voordat hij geschrokken om zich heen kijkt en de stream afsluit.

\Embedded content: https://twitter.com/Slasher/status/1276803590258962432\?s=20

Het lijkt erop dat DrDisrespect in de pineut zit. De streamer lijkt nergens meer welkom te zijn, en het is niet waarschijnlijk dat we de reden van de ban uit zijn mond gaan horen. Het is nog maar afwachten tot Twitch of een andere bron met een statement komt over de zaak, maar het lijkt afgelopen te zijn voor de populaire streamer.