Nieuws

DrLupo, TimTheTatman en Lirik sluiten exclusieve deals met Twitch

11 december 2019, 10:35

Twitch heeft een flinke slag geslagen in de strijd om de grote streamers. DrLupo, TimTheTatman en Lirik blijven het platform trouw en hebben exclusieve deals geaccepteerd. Dit betekent dat zij (voorlopig) geen overstap maken naar Mixer, waar Ninja bijvoorbeeld wel heen is gegaan.

De drie streamers hebben samen meer dan 10 miljoen volgers en hebben regelmatig duizenden kijkers tijdens een livestream. Ze zijn de eerste grote namen die zich verbinden aan Twitch en niet naar een ander platform overstappen. Eerder maakten bijvoorbeeld DisguisedToast en CouRageJD bekend respectievelijk exclusief op Facebook Gaming en YouTube Gaming te gaan streamen.

Volgens journalist Slasher gaat het om flinke bedragen die Twitch moet betalen om de exclusiviteit van het drietal te verkrijgen. De deals lopen volgens hem in de miljoenen.

Embedded content: https://twitter.com/Slasher/status/1204448185785208833?s=20

Grote concurrent Mixer

Veruit de grootste concurrent van Twitch is momenteel toch wel Mixer, die in augustus van dit jaar een megadeal met Ninja wist te sluiten in ruil voor exclusiviteit. Ninja was op dat moment de grootste streamer van Twitch, maar later bleek dat vooral het slechte contact tussen het platform en de streamer de reden was om naar Mixer te gaan. Binnen een week had Ninja meer dan 1 miljoen abonnees op Mixer.