Nieuws

DrDisrespect begint eigen gamestudio

DrDisrespect begint eigen gamestudio

Guy Beahm, beter bekend als DrDisrespect, begint zijn eigen gamestudio, zo blijkt uit een recente vacature op zijn website. In de oproep is Beahm op zoek naar een manager die de studio gaat leiden.

De nieuwe ontwikkelaar gaat zich focussen op multiplayer games, maar heeft wel een unieke insteek; games worden ontwikkeld samen met een ‘selecte groep van mega influencers‘ die samen hun droomgame gaan realiseren. De spellen worden volgens de vacature ontwikkeld voor zowel de PC als consoles. Beahm is op zoek naar een werknemer die veel ervaring heeft in de spelontwikkelaars-wereld. Uit de vacature is op de maken dat de studio nog in de kinderschoenen staat, de rest van het team moet nog gezocht worden.

DrDisrespect

Guy “DrDisrespect“ Beahm is één van de grootste livestreamers ter wereld. Beahm werd groot op het streamplatform Twitch, waar hij dagelijks tienduizenden kijkers trok. In 2018, na een korte onderbreking wegens persoonlijke omstandigheden, kon zijn terugkomstuitzending op 338.000 gelijktijdige kijkers rekenen. Een record dat hij tot op de dag van vandaag niet verbeterd heeft.

Vorig jaar juni werd Beahm echter voor tot op heden onbekende redenen verbannen van Twitch. Sindsdien streamt de 39-jarige Amerikaan op YouTube. Daar heeft de ster bijna 3.5 miljoen abonnees en trekt hij eveneens tienduizenden en soms honderdduizenden kijkers.

DrDisrespect speelt tegenwoordig voornamelijk Warzone. De Amerikaan staat bekend voor zijn liefde voor Battle Royale-spellen en shooters. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de studio zich richten op spellen in deze genres.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld