Nieuws

Dreadhead wint NK Hearthstone

13 juli 2020, 17:21

In de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn heeft Dreadhead van Divided Gaming de Hearthstone Dutch Nationals gewonnen. Dit heeft hij gedaan door middel van een unieke line-up bestaande uit Control Warrior, Cube Priest, Quest Warlock en zijn zelfgemaakte Control Burn Demon Hunter, waar hij onlangs voor Esports Club nog een deck guide over geschreven heeft.

In het Zuid-Hollandse Alphen kwamen afgelopen zondag zestien van de beste Hearthstone-spelers van de Benelux bijeen om te strijden om de felbegeerde landstitel. Deze veertien Nederlanders en twee Belgen wisten zich in de voorgaande maand via verschillende toernooien weten te kwalificeren.

Groepsfase

Het toernooi begon met een groepsfase, waarin de spelers over vier groepen verdeeld werden. Hierin speelde elke speler één match tegen elke andere speler in zijn groep, waarna de twee spelers met de meeste match wins door gingen naar de kwartfinales. In groep A waren dit Këlthrag en Fransman met elk twee wins en in groep B Mito en Theflash met respectievelijk drie en twee wins. In groep C ging Dreadhead ongeslagen aan kop, terwijl Tbird met hakken over de sloot met slechts één win door ging op game wins. Goudhout, wie in een interview met Esports Club nog zei makkelijk het toernooi te winnen, viel met een derde plaats net buiten de boot. In groep D bleef Hipsterking ongeslagen en ging CptnKitty met twee wins door.

Kwartfinales

In de kwartfinales kwamen er een aantal teamgenoten elkaar tegen. Tussen Mito en Tbird, wie allebei voor mCon Esports spelen, bleek Tbird de sterkste met een 3-1 overwinning. Tussen Hipsterking en Fransman, die samen in 2018 nog wereldkampioen tafelvoetbal werden, kwam Fransman nauw als overwinnaar uit de bus met een 3-2 zege.

CptnKitty, wie op de afgelopen Masters Tour Jönköping nog een zeer goed resultaat neer zette, verloor helaas met 3-0 genadeloos van Këlthrag. In de laatste kwartfinale ging de laatste Belg, Gamefists Theflash, met 3-2 onderuit tegen Dreadhead.

Halve finales

In de halve finale bleek Fransman de sterk voor de Pokémon Trading Card Game veteraan Këlthrag. Met een 3-1 overwinning kon de Amsterdammer zijn plaats in de finale opeisen. In de andere halve finale leek het op een gegeven moment de kant op te gaan van mCon Esports' Tbird, wie ook een succesvole Twitch-stream heeft. Met een fenomenale comeback wist Dreadhead echter toch de comeback te maken en met 3-2 te winnen.

Grande finale

In de finale waren beide heren al zeer vermoeid door de lange dag spelen, maar lieten zich hier niet door tegenhouden. In een match die tot de laatste minuut spannend was wist Dreadhead een 3-1 overwinning binnen te slepen en zo Nederlands kampioen te worden. De grande finale is hieronder terug te kijken.

Na afloop gaf Dreadhead aan dat de overwinning voor een groot deel kwam door zijn eigen Burn Demon Hunter, en door de uitgebreide voorbereiding met zijn teamgenoot Thahihi. Na het winnen van de House Rivalries Cup met zijn team Divided Gaming en het Nederlands kampioenschap gaat hij nu proberen zich te kwalificeren voor een Masters Tour.