Nieuws

DreamHack Rotterdam 2020 verplaatst naar 2021

10 augustus 2020, 14:04

In navolging op andere grote esports & gaming events heeft ook organisator Rotterdam Ahoy moeten besluiten om DreamHack Rotterdam 2020, gepland voor vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober, geen doorgang te laten vinden in 2020. Daarmee komen de grote esports-wedstrijden en gaming expo in Ahoy voor dit jaar te vervallen. Wat de LAN-party betreft wordt onderzocht of en in welke vorm deze toch zou kunnen plaatsvinden. Verder wordt er met DreamHack gekeken naar mogelijkheden voor online en offline events.

"Het is met pijn in het hart dat we dit hebben moeten besluiten, want de reacties op de eerste DreamHack Rotterdam, van fans, bedrijfsleven en andere stakeholders, waren zeer positief. De vibe om een nog grotere en gavere tweede editie te organiseren was er volledig; bij iedereen”, zegt Erika Bronkhorst, Manager Events van Rotterdam Ahoy. "COVID-19 blijft voor onzekerheden zorgen en het internationale karakter van dit evenement maakt het extra complex. Zowel aan de kant van de esports teams als aan de kant van de brands uit de gaming wereld is men terughoudend. We hebben daarom moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om een kwalitatief volwaardige tweede editie van DreamHack Rotterdam neer te zetten.”

DreamHack

Vandaag maakte het hoofkantoor van DreamHack in Stockholm bekend dat de resterende DreamHack Festivals voor 2020 worden uitgesteld. Naast DreamHack Rotterdam, gaan ook DreamHack Hyderabad, DreamHack Atlanta, DreamHack Winter en DreamHack Madrid dit najaar geen doorgang vinden. DreamHack Co-CEO Marcus Lindmark is ervan overtuigd dat hun festivals in 2021 terug op de kalender komen te staan. In de tussentijd gaat alle aandacht naar innovatie en interactie met de fans. Dit doet DreamHack enerzijds door het aanbieden van online toernooien zoals DreamHack Open Summer (300.000 dollar) en DreamHack Open featuring Fortnite (1.750.000 dollar). Anderzijds wordt er wekelijks gaming-lifestyle content aangeboden via de eigen kanalen.

Gamers blijven verbinden

Onder de vlag van RTM Games Week wordt er verder uitgekeken naar mogelijkheden om gamers te verbinden. Zo lanceerde Rotterdam de 'Summer of Esports’ in samenwerking met SportsCloud, House Of Esports, RTM Games Week en betrokken partners uit het 'living lab'. Een compleet zomerprogramma van esports, waaronder dance battles (Just Dance), FIFA Challenge, E-Tour Rotterdam (Zwift), VR Experiences en diverse sport simulaties. Meer informatie over andere mogelijke online of offline events volgt.

Tickets DreamHack Rotterdam

Fans die al kaarten hebben gekocht voor DreamHack Rotterdam kunnen gerust zijn: hun tickets blijven gewoon geldig voor 2021. De mogelijkheden voor het doorgaan van de LAN-party worden op dit moment onderzocht en hier wordt op korte termijn meer informatie over bekend. Ticketkopers kunnen hun tickets bewaren en t.z.t. terugvinden in hun Ticketmaster account. DreamHack Rotterdam 2021 zal plaatsvinden van vrijdag 15 t/m zondag 17 oktober.