Nieuws

DreamHack Open ft. Fortnite uitgesteld vanwege item duplicatie glitch

18 april 2021, 15:40

Het Fortnite toernooi DreamHack Open ft. Fortnite wat dit weekend zou plaatsvinden is uitgesteld naar een latere datum vanwege een item duplicatie glitch in de game. Via deze glitch kunnen spelers gooibare items dupliceren, waaronder medkits en shield potions. Met behulp van de glitch kunnen spelers oneindig in de storm blijven en het overleven, waardoor de game competitief onspeelbaar wordt.

DreamHack Open ft. Fortnite is een groot Fortnite toernooi in de eerste helft van dit jaar. Hoewel het toernooi zo goed als voor de deur stond, werd een dag van te voren een nieuwe glitch ontdekt die de competitieve integriteit van de game volledig sloopte. Het gaat hierbij om een glitch waarbij spelers items kunnen dupliceren, en om stalemates in de storm te voorkomen besloot de organisatie om het toernooi naar een latere datum te verplaatsen.

Embedded content: https://twitter.com/DreamHackFN/status/1383088916912300033?s=20

Hoewel de link tussen de glitch en het aflassen van het toernooi nog niet 100% bevestigd is, is de timing te toevallig. De glitch werd namelijk een dag voor het toernooi ontdekt, en op dezelfde dag als de aankondiging van het aflassen.

Embedded content: https://youtu.be/tnuoindKvvY

Op Youtube legt gebruiker OrangeGuy uit hoe de glitch werkt. De glitch ontstaat bij het gooien van een voorwerp. Als je een gun oppakt vlak voordat je het item wat je in je hand hebt gooit, wordt er een extra stack toegevoegd aan het item wat je weggooid. Dit kun je blijven herhalen tot je tevreden bent met het aantal items wat je hebt. Dit werkt op elk gooibaar item, dus ook op een paar van de beste healing items in de game zoals medkits en slurpfishes.

DreamHack Open ft. Fortnite wordt uitgesteld naar een nog onbekende datum in mei.