Nieuws

Dutch Game Awards 2021 vindt plaats op 7 oktober

10 juni 2021, 16:01

De Dutch Game Awards keren terug in 2021. De awardshow voor Nederlandse game developers, die dit jaar wordt georganiseerd door de Dutch Games Association, vindt op 7 oktober 2021 plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het is voor het eerst sinds 2017 dat de Dutch Game Awards worden uitgereikt.

Beeld-en-Geluid

De Dutch Games Association (DGA) laat weten verheugd te zijn om de Dutch Game Awards terug te brengen. Derk de Geus, voorzitter van DGA, noemt de Awards "belangrijk voor alle Nederlandse game developers".

Hoewel de coronapandemie het afgelopen jaar veel impact heeft gehad, "blijft de Nederlandse game-industrie productief en zijn er de afgelopen tijd veel noemenswaardige spellen op de markt gekomen", aldus De Geus.

Dutch-Games-Association-Logo

Roger ter Heide, de initiatiefnemer van de (oorspronkelijke) Dutch Game Awards, vindt het "mooi om te zien dat ik het stokje door kan geven aan een enthousiast team, en dat de awards nu belegd zijn bij de Dutch Game Association".

Awards

Game developers die wonen in Nederland kunnen tot en met 31 juli 2021 hun werk insturen om kans te maken in diverse categorieën bij de Dutch Game Awards. Er zijn meer dan tien categorieën waarin awards worden weggegeven, waaronder 'Best Game', 'Best Art' en 'Best Student Game'.

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe categorieën bijgekomen, zoals 'Best Debut Game', voor nieuwe studio's en ontwikkelaars, en de 'Inclusion' award, voor een persoon of initiatief waardoor de inclusiviteit in de Nederlandse gameindustrie is bevorderd.

Dutch Media Week

Omdat er nog enige onzekerheid bestaat rond de corona-maatregelen, hebben de organisatoren van de Dutch Game Awards 2021 gekozen voor een 'hybride-event'. Dat houdt in dat er deels plek is voor genodigden bij Beeld en Geluid, terwijl er online een gratis livestream komt van het evenement.

Dutch Game Awards 2021 vindt plaats tijdens de Dutch Media Week: een programma waarin aandacht is voor de ontwikkeling van de media in Nederland en de invloed daarvan op de maatschappij.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau