Nieuws

Dynasty Escapist: "We kunnen van iedereen winnen"

7 juli 2020, 15:14

Vanavond is het tijd voor de zesde speelweek in de Dutch League Summer Split, met als belangrijkste ontmoeting die tussen de LowLandLions en Dynasty. Bij goede resultaten in de dubbele speelweek van vanavond, zijn na een teleurstellende start zelfs de play-offs nog haalbaar voor Dynasty. Voldoende reden om Dynasty-manager Floris "Escapist" Buurman te vragen wat de impact van de tegenvallende resultaten tot nu toe is en hoe hij de kansen van zijn team vanavond inschat.

Het seizoen van Dynasty is met slechts één overwinning niet bepaald succesvol te noemen. Daar kan vanavond echter verandering in komen. Wanneer Dynasty in de dubbele speelweek tegen koploper Team THRLL en nummer vier LowLandLions kan verrassen zijn opeens zelfs de play-offs weer in zicht. Dynasty-manager Floris "Escapist" Buurman heeft de hoop een positieve afloop van het seizoen dan ook nog niet opgegeven: "Ondanks dat we pas één overwinning hebben geboekt weten we dat we tegen ieder team kans hebben."

"We hebben in de eerste helft in veel games behoorlijk voor gestaan maar wisten die voorsprong steeds niet over de streep te trekken," vertelt hij. "De sfeer in het team is ook nog steeds goed. Natuurlijk baalt iedereen dat we pas één overwinning geboekt hebben, maar tegelijkertijd weten we ook dat we van iedereen kunnen winnen." 

Vooruit kijken, maar niet te ver

Buurman kijkt dan ook uit naar vanavond: "Team THRLL lijkt erg dominant, maar kijkend naar onze eerste ontmoeting zie ik zeker mogelijkheden. We kwamen op voorsprong maar gooiden vervolgens zelf de overwinning weg door slechte macro-keuzes. Daarnaast hebben we voor vanavond iets moois voorbereid en ik hoop dat we dat kunnen laten zien! Ook de wedstrijd tegen LowLandLions wordt zeker weten een mooie pot," gaat hij verder. "Ik weet natuurlijk niet zeker of we gaan winnen, maar ik heb er wel alle vertrouwen in dat we het kunnen."

De Dynasty-manager wil echter nog niet te ver vooruit kijken: "Na vanavond weten we of we nog op de play-offs mogen hopen, dat is voor ons nu het belangrijkste." Voor wat betreft de rest van het seizoen is hij duidelijk: "Ongeacht of we nou wel of niet nog kans maken op de play-offs, we gaan er iedere wedstrijd vol voor en tegenstanders moeten ons zeker niet onderschatten!"

mCon opzoek naar eerste overwinning

Naast Dynasty komt ook mCon esports Rotterdam vanavond twee keer in actie. Zij gaan in speelronde zes tegen nummer twee en drie PSV Esports en Echo Zulu proberen de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. 

Programma:

19:00 mCon esports Rotterdam - Echo Zulu
20:00 Dynasty - Team THRLL
21:00 mCon esports Rotterdam - PSV Esports
22:00 Dynasty - LowLandLions