Nieuws

eDivisie FIFA 20 krijgt 100.000 euro prijzengeld

8 oktober 2019, 08:52

De eDivisie maakt dankzij een samenwerking met DreamHack, een zeer grote naam op het gebied van esports, hele grote stappen met FIFA 20. Komend seizoen is er 100.000 euro aan prijzengeld te verdelen en worden de wedstrijden voor het eerst live uitgezonden.

DreamHack is een groot productiebedrijf dat onder andere in Zweden en Denemarken al de plaatselijke eDivisie organiseert. Komend jaar biedt het bedrijf dus ook de helpende hand aan de Nederlandse eDivisie, waarbij 18 spelers het tegen elkaar opnemen in FIFA 20. Iedere bestaande voetbalclub die actief is in de Nederlandse Eredivisie heeft ook een afgevaardigde in de eDivisie spelen.

Live uitzendingen

Komend jaar bestaat de eDivisie uit twee seizoenen waarbij in ieder seizoen 50.000 euro te winnen is. De wedstrijden werden voorheen opgenomen en later uitgezonden op televisie en internet, maar dat gaat nu ook veranderen. Elf weken is de eDivisie twee dagen per week live te volgen, op een nader te bepalen platform. De wedstrijden worden tussen vijf uur 's middags en half 11 's avonds gespeeld. Vanaf eind oktober is er bovendien voor ongeveer 200 mensen de mogelijkheid om de wedstrijden in de studio bij te wonen.

Deel: