Nieuws

Dit is het nieuwe Nederlandse esports-platform E-Grounds

Dit is het nieuwe Nederlandse esports-platform E-Grounds

Nederland heeft er een nieuw esports-platform bij. E-Grounds, zoals het platform heet, gaat zich vooral richten op opkomende gamers die (nog) geen top Esporters zijn maar wel graag free-to-play games als Fortnite, League of Legends, Valorant en Rocket League spelen.

Wereldwijd trekt esports miljoenen toeschouwers en duizenden spelers, waarbij de focus ligt op de top. Daar komt verandering in met de lancering van E-Grounds. Een nieuw platform gericht op mainstream spelers en gamers, waarbij spelers met ambitie prof kunnen worden.

De grondleggers van het nieuwe Nederlandse platform E-Grounds zijn Jorge van der Heijden en Thierry Thomasse. Partner Jorik Heerkens was in het verleden professioneel pokerspeler en is iOS developer. Samen willen ze competitief gamen een boost geven.

Het nieuwe platform faciliteert vanaf 26 september doorlopende competities vanuit een lokaal recreatief amateurniveau tot aan de landelijke top. Volgens E-Grounds is het platform bedoelt voor onder andere de recreatieve gamer die serieus geïnteresseerd is in esports en tegelijkertijd zoek naar uitdaging, opbouw, waardering en connectie. Het nieuwe platform doet meer dan matchmaking, het is ook een digitale hangout voor gamers waar verbinding centraal staat. Dat gebeurt zowel on- als offline met pop-up events en in de toekomst vaste locaties door heel Nederland.

Zelf competities creëren

Naast het competitiesysteem van E-Grounds kunnen gebruikers zelf ook wedstrijden en competities creëren. Hier is de gamer de baas als het gaat om lengte en verdere invulling. Belangrijk hier is de mobiele E-Grounds app. Met deze app wordt het doorgeven van de behaalde resultaten en de spelgeschiedenis een stuk gemakkelijker. Daarnaast bevat het natuurlijk ook alle wedstrijdschema’s.

De pre-registraties starten 13 september, en op 26 september start de eerste competitie.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann