Nieuws

E_Oranje PES-spelers kwalificeren zich voor EK

E_Oranje PES-spelers kwalificeren zich voor EK

E_Oranje Pro Evolution Soccer (PES)-spelers Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel hebben zich geplaatst voor het eindtoernooi van het EK. De spelers kwalificeerden zichzelf via een tweede plek in de play-offs.

Sonneveld en O’Niel moesten de play-offs spelen omdat zij tijdens de normale kwalificatiewedstrijden waren geëindigd als tweede. In de play-offs moesten ze minimaal derde worden om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. In de eerste ronde van de play offs maakte de PES-spelers gelijk een goede start, zij stonden na de eerste vier wedstrijden op een tweede plek. Door de winst te pakken tegen Luxemburg en Rusland hielden zij hun tweede plek achter groepswinnaar Duitsland.

Embedded content: https://twitter.com/E_Oranje/status/1394390799408934915?s=20

Het EK neemt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli. Door de huidige COVID-19 pandemie heeft de UEFA besloten om dit event online te laten plaatsvinden.

Wat is het EK PES

Het EK van PES, bekend als UEFA eEURO, vind in 2021 voor de tweede keer plaats. In het EK van PES nemen nationale esportsteams het tegen elkaar op. Dit toernooi bestaat uit meerdere rondes.

Het format ziet er als volgende uit; de selectieronde start in november en duurt tot februari, dan neemt de kwalificatie groepsloting plaats en weten de spelers tegen wie zij het moeten opnemen in de groepsronde. Deze groepsronde neempt plaats op 15 en 29 maart en op 12 en 26 april.

De groepswinnaars gaan meteen door naar de finale. De overige teams worden opnieuw geloot in groepen voor de play-offs, dit gebeurt op 29 april. De play-offs nemen plaats op 10 en 17 mei, hier gaan de top drie teams door naar de finale. Ook in de finale worden de teams in groepen geplaatst, in deze groepen vallen steeds teams af. Het team dat als laatste overblijft wint het toernooi en een prijzenpot van 40.000 euro. In totaal is er een prijzenpot van 100.000 euro.

Wat is E_Oranje

E_Oranje is een initiatief van de KNVB en dus hét esportsteam van het Nederlands elftal. Hier spelen Nederlands beste FIFA- en PES-spelers, waaronder Yos Sonneveld, Eldridge O’Niel en de 17-jarige Levi de Weerd, die tweemal Europees Kampioen werd. Met dit team wil de KNVB de beleving van de voetbalfans vergroten. Ook willen zij een groot aantal fysieke voetbalfans en voetbal esportsfans bereiken en verbinden.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen