Nieuws

E3 Digital Show gratis te bekijken voor iedereen

2 april 2021, 15:48

De E3 Digital Show van dit jaar wordt gratis te bekijken als deze in het midden van juni plaatsvindt. Dat laat de organisatie van de grootste gamebeurs ter wereld weten. Eerder werd er vanuit bronnen gesuggereerd dat bepaalde delen van de E3 achter een betaalmuur zouden zitten, maar de organisatie ontkracht dit statement.

De Electronic Entertainment Experience (E3), voorheen de Electronic Entertainment Expo, wordt door de coronamaatregelen dit jaar weer online gehouden. Gamers kunnen via deze show het laatste nieuws over hun favoriete games of ontwikkelaars meekrijgen. Vorig jaar werd de show ook online gehouden.

Dit jaar leek het er alleen op dat sommige delen van de E3 alleen toegankelijk waren na het betalen van een bepaalde ticket. Normaal gesproken is E3 ook niet open voor iedereen. De organisatie kwam naar buiten met het nieuws dat dit niet
het geval is, en de E3 gratis te kijken is.

Embedded content: https://twitter.com/E3/status/1377696983826059265?s=20

Naast de online show worden er nog diverse andere activiteiten georganiseerd omtrent de gamebeurs. Zo komt er ook een officiële E3- app, waarmee je de hele beurs op de voet kan volgen. Ook is de organisatie in gesprek met Nvidia om speelbare demo’s op afstand te delen via GeForce Now. Of deze demos speelbaar zijn voor de pers of voor al het publiek is nog niet duidelijk, maar binnenkort wordt er meer informatie vrijgegeven rondom de precieze gang van zaken tijdens E3 2021.