Nieuws

‘E3 dit jaar wederom digitaal’

9 februari 2021, 12:42

Volgens geruchten wordt de E3, één van de grootste gamebeurzen ter wereld, dit jaar wederom online gehouden. De beurs verplaatste zich vorig jaar ook al naar de digitale wereld, nadat de fysieke beurs afgelast werd door de uitbraak van het coronavirus.

De Electronic Software Association (ESA), de partij achter de E3, zou volgens pitchdocumenten die zijn ingezien door de website Videogamechronicles een digitale E3 plannen voor 2021. Het zou gaan om een driedaags evenement van 15 juni tot en met 17 juni, met een “preview” show op 14 juni.

Het driedaagse evenement bestaat voornamelijk uit livestreams van developers met meerdere keynotes die ieder ongeveer twee uur duren. Daarnaast is er ook een awardshow. Een week voor de E3 worden er previewsessies voor de pers gehouden. Tijdens de E3 worden er ook demo’s uitgebracht op consumenten platforms als Steam, iets wat vaker gedaan wordt tijdens game festivals.

Deze plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de leden van de ESA, dat zijn onder andere grote ontwikkelaars en uitgevers zoals Activision, Blizzard, Bethesda, Epic Games en EA. Ook consolefabrikanten Microsoft, Nintendo en Sony zijn lid van de ESA. Wel blijft het de vraag of Activision, EA en Sony dit jaar deelnemen aan de E3, nadat ze in 2020 het event hebben verlaten.

De ESA heeft nog niet officieel bekendgemaakt wat de precieze plannen zijn, maar een woordvoerder van de organisatie heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een nieuwe E3 voor 2021.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: