Nieuws

EA gaat illegaal doorverkochte FIFA 21-kaarten verwijderen en schuldige accounts bannen

14 maart 2021, 15:34

EA gaat na intern onderzoek streng optreden tegen de illegaal verkregen FIFA 21 content en de bijbehorende accounts, waarbij het verwijderen van accounts en kaarten niet uitgesloten is. Dat laat de ontwikkelaar weten via een blogpost. Ook heeft het bedrijf alle discretionaire content een halt toegeroepen om verdere schandalen te voorkomen.

FIFA 21 wordt op dit moment geteisterd door een enorm schandaal, waarbij werknemers van EA verdacht worden van het doorverkopen van zeldzame FIFA 21 Ultimate Team-kaarten op de zwarte markt voor echt geld. Het zogenaamde EA Gate schandaal werd al snel besproken door de ontwikkelaar, waarin het aangaf een intern onderzoek te zijn gestart. Nu geeft EA aan wat het precies van plan is, en hoe ze het probleem gaan aanpakken.

Aanpak illegale content

In de door EA uitgegeven blogpost geeft het aan dat het om een klein deel van de FIFA markt gaat dat aangetast wordt door dit schandaal. Ook schrijft het dat het streng gaat optreden tegen de illegaal verkregen kaarten. “Alle voorwerpen die op een illegale manier verkregen zijn worden uit het spel verwijderd, en alle accounts die deze kaarten hebben gekocht worden permanent verbannen,” meldt EA. Daarnaast geeft de ontwikkelaar ook aan dat de werknemers die betrokken zijn bij dit schandaal flink aangepakt zullen worden.

Blokkeren discretionaire content

Om verdere schandalen te voorkomen heeft EA de zogenaamde “Discretionaire Content Granting” tot nader order uitgeschakeld. Dit is een systeem waarbij atleten, partners en medewerkers die bijzondere prestaties hebben verricht FIFA content kunnen krijgen zonder dit direct vrij te spelen. Deze manier van content verkrijgen is niet bedoeld voor spelers of influencers. Kaarten die op deze manier verkregen zijn kunnen alleen door het account zelf gebruikt worden en niet worden geruild, de markt raakt dus minimaal beschadigd door deze aanpak.

EA is nog hard bezig met het onderzoek, waarbij het bekijkt hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke accounts betrokken zijn. Voorlopig lijkt het er in ieder geval op dat de schuldigen hier niet goed mee wegkomen.