Nieuws

EA SPORTS FC is vanaf 2023 de hoofdsponsor van LaLiga

EA SPORTS FC is vanaf 2023 de hoofdsponsor van LaLiga

Uitgever en ontwikkelaar Electronic Arts wordt vanaf het seizoen 2023/2024 hoofdsponsor van de Spaanse LaLiga voetbalcompetities. Dit melden beide partijen in persberichten op hun websites.

Het gaat naar verluidt om een overeenkomst voor vijf jaar. Daarin betaalt EA jaarlijks ongeveer 40 miljoen euro. De samenwerking komt natuurlijk precies op het juiste moment, omdat de ontwikkelaar vanaf 2023 van start gaat met de nieuwe voetbalgame EA SPORTS FC.

EA SPORTS FC verbindt zich aan LaLiga

De overeenkomst tussen EA en LaLiga gaat verder dan de verbinding van namen. De ontwikkelaar krijgt voor EA SPORTS FC immers alle rechten voor de namen en clubs binnen de competities van LaLiga. Onderdeel van de overeenkomst zijn de eerste en tweede divisie van LaLiga, LaLiga Promises en eLaLiga.

Daarnaast vindt er natuurlijk een complete 'rebrand' van de Spaanse voetbalcompetitie plaats. Ook willen beide partijen verdere in-game integratie en daarmee de manier waarop voetbal over de gehele wereld wordt genoten in positieve zin veranderen.

Óscar Mayo, Executive Director van LaLiga zegt dat de samenwerking laat zien dat LaLiga een wereldwijd merk is. "De samenwerking is het bewijs van het succes van onze competitie om internationaal contact te maken met de fans".

Ook Nick Wlodyka, General Manager bij EA SPORTS FC is enthousiast. "We zijn verheugd om samen te werken met een wereldwijde leider in voetbal om zo de connectie tussen de fans en hun favoriete voetbalclubs te verbeteren".

Na een samenwerking van bijna 30 jaar scheiden de wegen van Electronic Arts en de voetbalbond FIFA. De ontwikkelaar blijft voetbalgames op de markt brengen. Deze games heten vanaf volgend jaar EA SPORTS FC. Ook FIFA gaat verder. De voetbalbond gaat samenwerken met nieuwe ontwikkelaars.

Fans van de franchise kunnen nog één jaar genieten van de vertrouwde formule. FIFA 23 moet de beste voetbalgame ooit worden, aldus EA Sports. De game is op alle gangbare platformen beschikbaar en wordt vanaf 30 september wereldwijd uitgebracht.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.