Nieuws

EA start onderzoek naar eigen werknemers die mogelijk FIFA 21-kaartjes verkochten

EA start onderzoek naar eigen werknemers die mogelijk FIFA 21-kaartjes verkochten

Een aantal werknemers van EA worden beschuldigd van het verkopen van FIFA 21 Ultimate Team-kaarten voor mogelijk duizenden euro's. De ontwikkelaar is een onderzoek gestart naar de werknemers die hier verantwoordelijk voor zouden zijn.

Via de hashtag #EAgate op Twitter doken meerdere berichten op waarin beweerd werd dat werknemers van EA Sports zeldzame kaartjes in FIFA 21 verkochten. Het gaat daarbij om topkaarten zoals Ronaldo en Messi die volgens de bronnen voor duizenden euro's werden verkocht. EA is naar aanleiding van de berichten een onderzoek gestart. Of de berichten legitiem zijn, is nog even de vraag.

In FIFA 21 kun je deze kaartjes alleen bemachtigen via een gelukselement tijdens het openen van een virtueel pakketje kaarten. Een andere mogelijkheid is het verzamelen van FIFA-munten in het spel. Op de FIFA 21-markt in het spel kun je de munten vervolgens uitgeven om jouw favoriete spelerskaartje te kopen. Om een topkaartje te bemachtigen zijn spelers vaak maanden bezig.

Gelekt privégesprek

De hashtag werd trending nadat een Twitter-gebruiker privégesprekken van een EA werknemer lekte. In het gesprek bood de vermeende EA werknemer verschillende pakketten van kaartjes aan, tot zo een 1700 euro. Na de koop lijkt de koper inderdaad zijn gewenste spelerskaartjes te hebben in FIFA 21.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen