Beeld: Riot Games
Nieuws

Echo Fox verkoopt hun plaats in LCS na racismeschandaal

24 juli 2019, 07:55

Na langslepende onduidelijkheid over de toekomst van Echo Fox na een omstreden racismeschandaal heeft de organisatie bekendgemaakt dat hun plaats in de Noord-Amerikaanse competitie verkocht wordt. Riot Games onderzoekt momenteel welke partij in aanmerking komt om de plaats over te nemen.

Sinds de franchising van de LCS in 2018 koopt ieder deelnemend team een plek in de competitie. Echo Fox kocht onder de bezielende leiding van ex-basketbalprof Rick Fox een van deze posities en werd toegelaten. In 2018 werd het team twee keer derde in het reguliere seizoen, maar in 2019 vielen de resultaten tegen. Een schandaal rondom Amit Raizada, die een minderheidsdeel van de aandelen in handen heeft, zorgde echter voor een hoop commotie in april van dit jaar en liet alle sportieve resultaten verbleken.

Raizada zou zich onder andere racistisch hebben uitgelaten richting mede-eigenaren Jace Hall en Rick Fox. Echo Fox kreeg vervolgens de keuze om Raizada uit de organisatie te verwijderen of de LCS-plek los te laten. Eerst gingen de geruchten dat Echo Fox het eigenaarschap van Raizada wilde overdragen aan een organisatie van een van zijn familieleden. Riot Games weigerde dit voorstel en stelde een deadline voor Echo Fox. De organisatie heeft nu dus besloten om hun plaats in de LCS te verkopen. Welke partijen in de race zijn om de plaats over te kopen is nog niet bekend.

Deel: