Nieuws

Echo Zulu The Law: "We hadden LowLandLions de vorige keer al moeten verslaan"

29 juli 2020, 11:16

Vanavond neemt Echo Zulu het in de tweede play-offwedstrijd van de Dutch League op tegen LowLandLions. Op het spel staat een plek in de halve finales tegen Team THRLL en indirect een plaats in de country finals voor Echo Zulu. EZ-coach Dylan "The Law" van Oord ziet in het best-of-3 format in ieder geval een voordeel voor zijn team: "De spelers zijn in scrims ook altijd het beste in de laatste twee games."

Na een teleurstellende zesde plaats in de Spring Split heeft Echo Zulu zich tijdens de Summer Split gerevancheerd met een vierde plaats en dus deelname aan de play-offs als gevolg. Vanavond staan zij in die play-offs tegenover LowLandLions met als inzet een plaats bij de laatste drie.

Echo Zulu-coach Dylan "The Law" van Oord kijkt dan ook terug op een succesvol seizoen: "Ons doel was om onszelf deze split in ieder geval bij de top vier aan te sluiten, wat met het behalen van de play-offs dus gelukt is. Ik denk dat we onszelf goed hebben laten zien, vooral vergeleken met de voorgaande split waarin EZ op de zesde plek eindigde."

"Aangezien we maar een keer per week scrimmen en we twee nieuwe spelers in de vorm van dONNIE en Sebs hebben, ben ik trots op het team dat we dit mooie seizoen hebben kunnen neerzetten," vertelt hij. Ondanks dat hij tevreden is met de prestaties tot nu toe, verzekert Van Oord ons dat zijn team zeker niet zomaar genoegen neemt met die vierde plek: "Onze ogen zijn op minimaal een derde plek gericht, zodat we ook de country finals nog kunnen spelen."

Verwachtingen

Dat een overwinning volgens veel mensen echter niet in de lijn der verwachting ligt beseft The Law zich terdege. "Er zijn maar weinig mensen die ons kansen toedichten tegen de andere play-offteams en daar kan ik ze niet eens ongelijk in geven," vertelt hij. "We hebben immers van zowel THRLL als de LowLandLions twee keer verloren tijdens het reguliere seizoen."

"Daar staat tegenover dat we in onze laatste wedstrijd tegen LLL sterk speelden en eigenlijk hadden moeten winnen," gaat hij verder. "We hebben ons in de voorbereiding op de play-offs dan ook vooral gefocust op het vasthouden van die sterke punten en op het wegwerken van de fouten die we in die laatste wedstrijd tegen de Lions maakten."

Uitgebreide analyse

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor vanavond geeft van Oord een uitgebreide analyse: "Met onze stijl van draften en spelen proberen we altijd onze kansen open te houden, ongeacht hoe een game verloopt. Krijgen we een vroege voorsprong? Dan zijn we in staat om die voorsprong uit te breiden. Mochten we achter komen dan hebben we altijd de champions om terug te komen in de game."

"Tel daar onze goede objective control in de early-midgame en onze sterke teamfights in de lategame bij op en dan denk ik dat LowLandLions zijn borst nat kan maken," begint hij. "We moeten echter uitkijken dat we ons niet net als de vorige keer op de verkeerde momenten in een gevecht laten lokken door de Lions," klinkt het vervolgens bewust.

"Ik verwacht vanavond een lastige wedstrijd aangezien LowLandLions zich bewust is van hun eigen kracht. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ze op blue side beginnen aangezien ze daar een veel hogere winrate op hebben." Toch heeft de coach, zoals het misschien ook wel hoort, vertrouwen in zijn spelers: "Ik verwacht dat de eerste game, mede vanwege het kant-voordeel, naar LLL gaat, maar de spelers van EZ spelen, tijdens de scrims, het beste in de laatste twee games. Dus ik heb er vertrouwen in dat we uiteindelijk met 2-1 de overwinning naar ons toe gaan trekken!"