Nieuws

Eerste esportstoernooi met live publiek in China sinds uitbraak coronavirus

8 augustus 2020, 16:00

China bereidt zich voor op het eerste esports-evenement met live publiek sinds de uitbraak van het coronavirus. In het land waren tot nu toe alle evenement met een live publiek gecanceld. Veel grote evenementen werd online gespeeld. Het mobiele MOBA spel Honor of Kings van Tencent houdt haar wereldkampioenschap finale op 16 augustus live in het Wukesong Arena in Beijing.

De overheid in Beijing liet in een persevenement weten dat het in augustus drie live esportsevenementen toestaat, met publiek. De eerste daarvan wordt de finale van het wereldkampioenschap van de mobiele game Honor of Kings. De MOBA van Tencent heeft meer dan 200 miljoen actieve spelers per maand, waarvan er 80 miljoen elke dag spelen. Het is daarmee een van de meest gespeelde games, en mobiele games, ter wereld. In het Westen is het spel bekend met de titel Arena of Valor, dat gebruikt maakt van dezelfde engine en gebruikersinterface. Arena of Valor is meer gericht op de Westerse markt in vergelijking met Honor of Kings.

Door de ontwikkelingen in Beijing is het mogelijk dat het League of Legends WK, later dit jaar in Shanghai, gewoon door kan gaan.

Embedded content: https://twitter.com/ZhugeEX/status/1291808037414608903?s=20