Nieuws

Eerste Europese team alweer uitgeschakeld op League of Legends Worlds 2020

29 september 2020, 15:00

Het is MAD Lions niet gelukt om het hoofdtoernooi van Worlds 2020 te bereiken. In de Play-In Stage verloor het Europese team met 3-2 van SuperMassive en is nu uitgeschakeld.

MAD Lions had een geweldig seizoen in de LEC, maar zakte aan het einde enorm weg. Na lange tijd de koppositie in handen te hebben gehad gaven ze die in het slotweekend weg aan Rogue. Daardoor moest MAD nog in de play-offs strijden om hun plaatsing voor Worlds, wat ze uiteindelijk de vierde plaatsing opleverde. Daarom moest MAD Lions in de Play-In Stage strijden om een plek in het hoofdtoernooi.

Goede start

Ze kwamen in de groep tegen Team Liquid, Legacy Esports, SuperMassive en INTZ. De voorronde begon veelbelovend toen MAD van INTZ won, maar daarna ging het minder voor de Europese afgevaardigde. Verliespartijen tegen Team Liquid, SuperMassive en Legacy Esports zorgden ervoor dat MAD op de vierde plaats in de groep eindigde, samen met INTZ. De tiebreaker tegen hen werd wel gewonnen, waardoor MAD nog een kans kreeg op het hoofdtoernooi.

Uitschakeling

Om dat te bereiken moest MAD eerst met het Turkse SuperMassive afrekenen in een best-of-5. De eerste vier games gingen om en om naar beide teams waardoor een vijfde game nodig was. Helaas voor MAD Lions was SuperMassive in die vijfde game te sterk en verloren de Europeanen met 3-2 wat de uitschakeling betekende. Er zitten nu nog drie Europese teams in het toernooi, die allen al zeker zijn van het hoofdtoernooi. G2 Esports, Fnatic en Rogue komen vanaf 3 oktober in actie.