Nieuws

Eerste Fortnite stream Jarvis resulteert wederom in ban

12 september 2020, 11:43

Een van de populairste Fortnite content creators Jarvis "Jarvis" Khattri koos er op 11 september voor om voor het eerst in een jaar Fortnite te spelen en streamen. De speler, die onderdeel uitmaakt van esportsorganisatie FaZe Clan, werd op 4 september 2019 voor onbepaalde tijd verbannen van Fortnite door ontwikkelaar Epic Games. Jarvis had destijds een aimbot voor Fortnite geïnstalleerd om te gebruiken in een YouTube-video.

Op 11 september kondigde Jarvis "Jarvis" Khattri uit het niets aan Fortnite te streamen op zijn Twitch-kanaal. De YouTuber werd vorig jaar door Epic Games verbannen van het spel, omdat hij voor het creëren van een video een aimbot had geïnstalleerd. De daad was in basis geen kwade bedoeling, zo bleek ook uit een uitgebreide video die Jarvis daarna online zette. Huilend legde de speler uit dat het enkel en alleen voor content op zijn YouTube-kanaal was.

Zelfs na veel kabaal vanuit de community boog Epic Games niet. De ban bleef en zelfs voor onbepaalde tijd; veel spelers uit de community spraken hun verbazing uit over de zaak. Er werden namen als Ronaldo en XXiF genoemd, die voor valsspelen tijdens de Fortnite World Cup slechts enkele weken verbannen werden. Vervolgens kwalificeerde het duo alsnog voor het WK.

Embedded content: https://twitter.com/liljarviss/status/1304585799225217029?s=20

Een jaar later leek het erop dat Epic Games stilletjes besloot Jarvis zijn ban op te heven. Het nieuws kwam uit de hoek van Jarvis zelf, die het aankondigde in een tweet. De Fortnite-community reageerde duidelijk enthousiast, zo is ook in de comments te zien.

Content voor YouTube?

Veel media speculeren over het voorval dat gisterenavond plaatsvond. Jarvis zijn eerste Fortnite stream zou een truc zou zijn om content te creëren voor zijn YouTube-kanaal. Verschillende bronnen melden dat de account waar Jarvis op speelde inderdaad verbannen is. Dit gebeurde overigens al in het eerste potje Fortnite dat het FaZe-lid speelde. Het lijkt er daarom op dat Epic Games de speler nog niet kan vergeven.

Embedded content: https://twitter.com/FNBRLeaks/status/1304590359125688320?s=20