Nieuws

Eerste gameplaybeelden van Overwatch 2 getoond

Eerste gameplaybeelden van Overwatch 2 getoond

Tijdens Blizzcon 2021 zijn de eerste gameplaybeelden van Overwatch 2 getoond. Het 38-minuten durende gedeelte van de presentatie liet onder andere nieuwe maps en de nieuwe designs van een paar heroes zien. Blizzard heeft niet de intentie om de game in 2021 uit te brengen.

Het was een tijdje stil omtrent Overwatch 2, maar Blizzard heeft eindelijk een eerste blik gegeven in het vervolg op de populaire hero shooter. Volgens de designers wordt Overwatch 2 een ware evolutie van Overwatch, en geen extensie van de originele game.

Nieuwe maps

Tijdens de presentatie zijn er twee nieuwe maps vertoond, New York en Rome. Deze maps behouden dezelfde futuristische van de andere maps in Overwatch. Hierbij is Rome het meest opvallend, waarbij de ouderwetse Romeinse structuren weer opnieuw zijn opgebouwd. De variatie in visuals lijkt net zo sterk te zijn als in de originele game.

Nieuw hero design

De ontwikkeling van de heroes heeft bij Blizzard ook niet stilgestaan. Blizzard heeft de beslissing gemaakt om de rollen nog unieker en duidelijker te maken. Elke rol (offense, tank, support) heeft nu zijn eigen passive. Bij tanks kan dat bijvoorbeeld resulteren in minder damage of minder knockback nemen. Naast de passive geeft het ontwikkelingsteam aan dat ze nog meer aan het experimenteren zijn met rollen en heroes, maar daar is tot nu toe niet veel van bekend.

Naast de heroes uit de originele trailer zijn er nog een paar andere vertoond. Heroes zoals McCree, Pharah en Reaper maken hun comeback in Overwatch 2. Hun ontwerpen zijn nog futuristischer dan de vorige game, waardoor ze een moderne look krijgen voor het vervolg.

mccreeoverwatch2

Het is nog onbekend wanneer Overwatch 2 uitkomt, maar de ontwikkelaars hebben laten weten dat de game niet in 2021 uitkomt. Je kan onderaan dit artikel de hele conferentie nog een keertje terugkijken.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=VFjbUJic4kc
Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen