Blizzard Entertainment
Nieuws

Eerste seizoen Hearthstone Grandmasters 2020 afgelopen: winnaars en verliezers bekend

8 juni 2020, 15:48

Na een weekend vol spannende matches is het eerste seizoen Hearthstone Grandmasters van 2020 tot een eind gekomen. Het was een weekend vol gemengde emoties: Drie spelers hebben zich gekwalificeerd voor de Global Finals, terwijl drie andere spelers net als de zes van vorige week Grandmasters zullen moeten verlaten.

Europa

In Europa was het een weekend vol schokkende resultaten. In de degradatiematches was Hunterace de grote verliezer van het weekend. Ondanks dat hij de beste startpositie had verloor de Noor alle drie zijn matches achter elkaar. Felkeine, Thijs en Zhym bleken allemaal nét te sterk voor de wereldkampioen van 2019: hij verloor alle drie de matches met 2-3, en zal zich nu via Masters Tours terug moeten vechten naar Grandmasters.

De strijd voor de felbegeerde plaats in de Global Finals was niet minder schokkend. Beide halve finales werden overtuigend besloten. De Russische SilverName versloeg de Britse BoarControl met 3-0, dezelfde score waarmee de Duitse bunnyhoppor de Tsjechische Jarla versloeg. Ook de finale kwam eindigde met 3-0, dit keer in het voordeel van SilverName. Zijn unieke line-up met de Highlander Mage bleek te sterk voor Bunnyhoppor, waardoor het de Rus is die eind dit jaar Europa mag vertegenwoordigen op de Global Finals.

Asia-Pacific

In de Aziatische regio was het de Australische FroStee die aan het kortste eind trok. Hij had door zijn teleurstellende prestatie in de divisiefase slechts één match om zijn positie in Hearthstone Grandmasters te handhaven, welke hij met een nipte 3-2 verloor van Flurry.

In de strijd om de plaats in de Global Finals kwam het neer tot een ware titanenstrijd, met vier van de vijf beste spelers van divisie A in de halve finales. Hier wist glory Alutemu met een nipte 3-2 te verslaan, terwijl Surrender Posesi 3-1 versloeg. In de finale lieten glory en Surrender allebei zien waarom zij tot de beste spelers ter wereld behoren. Glory wist deze zenuwslopende strijd uiteindelijk te winnen met een nipte 3-2, waardoor hij Asia-Pacific mag vertegenwoordigen op de Global Finals.

Amerika’s

In de Amerikaanse regio wist Purple niet zijn positie in Hearthstone Grandmasters te handhaven. Hij verloor in zijn enige match tegen de Argentijnse Nalguidan, waardoor hij Grandmasters moet verlaten.

De Amerikaanse regio werd dit seizoen gewonnen door bloodyface, wie vorig jaar ook het tweede seizoen won. Met een overwinning op Eddie in de finale weet hij zich voor de derde keer op rij te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Na vorig jaar de tweede plaats behaald te hebben achter de Chinese VKLiooon zal hij dit jaar alles op alles zetten om de felbegeerde gouden plak binnen te halen.