Nieuws

Steam-gebruikers bombarderen eFootball tot laagste score ooit

Steam-gebruikers bombarderen eFootball tot laagste score ooit

Gebruikers op Steam hebben de nieuwe voetbalgame eFootball, Konami's opvolger van de Pro Evolution Soccer-serie (PES), massaal slechte reviews gegeven op het PC-gamesplatform van Valve. Daardoor is eFootball de slechtst beoordeelde game ooit geworden op Steam volgens de ranglijst van steam250.com.

Volgens Steam-gebruikers heeft eFootball onder meer "trage gameplay, een slechte AI en rampzalige controls". Ook zou de game slecht draaien, met veel momenten waarop de frames per second (FPS) laag is. Konami heeft inmiddels excuses aangeboden voor de huidige staat van eFootball en belooft dat "de kwaliteit wordt verbeterd en er consistent meer content zal worden toegevoegd" aan de game.

Embedded content: https://twitter.com/play_eFootball/status/1443929582982221825?s=20

Konami maakte in 2020 bekend dat er geen nieuwe Pro Evolution Soccer-game zou worden uitgebracht. In 2021 liet de uitgever vervolgens weten dat de PES-serie werd vervangen door eFootball: een free-to-play voetbalgame met ambitieuze doelstellingen als Cross-Platform Matches tussen consoles, PC en Android/iOS.

Sinds 29 september 2021 is eFootball speelbaar op Steam, en op het moment van schrijven heeft de game bijna 16,000 reviews die eFootball een gemiddeld recensie-niveau van "Overweldigend negatief" geven. Gebruikers noemen eFootball onder meer "de slechtste voetbalgame ooit" en "de beste advertentie voor FIFA". Steam-gebruiker Suki somde een lijst op met de slechte punten van de game, waaronder veel technische problemen en een "gebrek aan content":
steamreview efootball

Concurrentie tussen voetbalgames

Met eFootball wil Konami de strijd aangaan met de eeuwige PES-concurrent FIFA van Electronic Arts, dat nog altijd een dominante positie binnen het genre van sport- en voetbalgames geniet. Er zijn echter nog meer kapers op de kust, zoals de Zweedse voetbalgame GOALS en het door het Wit-Russische Strikerz Inc. aangekondigde UFL: beide nieuwkomers zijn ook free-to-play en willen naar eigen zeggen de kwaliteit van het voetbalgames-genre verhogen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate