Nieuws

ENCE stijgt naar eerste plek PCS Europa, Omaken tweede

Beeld: PUBG CorpBeeld: PUBG Corp

Met drie van de vier speeldagen achter de rug begint het erg spannend te worden in de top. Waar in Amerika en Azië al de kampioenen gekroond waren, is het in Europa nog steeds erg close tussen de eerste zeven teams. ENCE staat momenteel eerste met 121 punten, Omaken en Tornado Energy delen de tweede plaats met 116.

Vorig weekend stond Team Liquid bovenaan na de eerste helft van de finales van PCS Europa. Met een kleine voorsprong op ENCE begonnen ze goed aan de tweede week, maar een goed begin betekend nooit gegarandeerd succes. Gisteren, tijdens de derde dag van de finales, scoorde TL ernstig matig. Met 19 punten erbij zakte TL terug naar vijfde.

Voor teams ENCE, Omaken, Tornado Energy en Northern Lights was het wel een goede dag. Alle vier de teams scoorde erg consistent op de zaterdag en klommen door de leaderboards heen. ENCE klom van tweede naar eerste door tweemaal de top vijf te halen. Omaken won de laatste match van de dag, en voor Tornado Energy was het al helemaal raak, het Russische team haalde namelijk viermaal op rij het podium.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1279497057686847488?s=20

Met slechts vijf wedstrijden te gaan kan het nog steeds alle kanten op. Het verschil tussen de eerste plek van ENCE en de zevende plek van FaZe is slechts 21 punten, wat in principe binnen één game goed te maken is. De ontknoping is vanavond te volgen op het Twitch-kanaal van PUBG.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk