Nieuws

Epic Games treft schikking in lootbox rechtszaak

23 februari 2021, 18:00

Epic heeft bevestigt een schikking te treffen in een rechtszaak rondom de lootboxes in Fortnite en Rocket League. Spelers uit Amerika die lootboxes hebben gekocht voor deze spellen krijgen hiervoor een vergoeding.

Het ging over een class action-rechtszaak die spelers van de spellen hadden aangespannen tegen Epic Games. Epic heeft met de aanklagers een schikking getroffen, blijkt uit een verklaring op de site van de aanklagers. Deze schikking geldt alleen voor Amerikaanse spelers van Fortnite: Save the World en Rocket League. Epic verkocht in deze games lootboxes, waarin upgrades of skins zitten. Spelers wisten van te voren niet wat hier in zat. Ook was niet bekend hoe groot de winkans was.

Epic Games schikt in totaal voor 26,6 miljoen dollar, dat onder de spelers verdeeld wordt. Daarbovenop krijgen alle Amerikaanse Fortnite-spelers 1000 V-bucks (10 dollar) en Rocket League spelers 1000 credits (10 dollar). Spelers die zich aanmelden voor een vergoeding kunnen kiezen tussen 50 dollar, 13.500 V-Bucks of 13.000 Rocket League Credits.

Lootboxes verwijdert

In 2019 verwijderde Epic de lootboxes uit Fortnite en Rocket League. Dit deed Epic Games naar aanleiding van de terugkerende teleurstellingen bij spelers na het openen van de lootboxes.

Deel: