Nieuws

Epic Games verliest miljoenen met Epic Store Exclusives

11 april 2021, 17:33

Epic Games verliest honderden miljoenen dollars aan exclusiviteitsdeals met games in de Epic Games Stores. Dat blijkt uit documenten die in de handen zijn gekomen van de advocaten van Apple. Volgens deze documenten heeft Epic Games sinds 2019 meer dan 300 miljoen dollar verloren aan de Epic Games Store.

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple is nog steeds gaande. Eerder vroeg Apple de verkoopcijfers van concurrent Steam op om aan te tonen dat de Epic Games Store onrendabel is. Volgens de cijfers heeft Epic Games in 2020 444 miljoen dollar uitgegeven aan exclusiviteitsdeals met games zoals Control en Hitman 3. Uiteindelijk wist Epic Games in dat jaar zo’n 300 miljoen dollar op te halen met de verkoop van games van derde partijen. Hierdoor wordt dit verlies opgeteld bij het 182 miljoen dollar verlies dat het bedrijf het jaar daarvoor leed en komt het totale verlies uit op meer dan 300 miljoen.

Epic Games hoeft geen inzamelingsactie op te zetten om dit verlies weer een beetje recht te trekken. Fortnite zorgt ervoor dat het bedrijf meer dan genoeg geld heeft om rond te komen. Afgelopen augustus werd de waarde van de ontwikkelaar op zo’n 17 miljard dollar geschat.

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple gaat op 3 mei verder. Daaruit zal blijken of Fortnite en andere Epic Games terug mogen op de App Store of dat iPhone eigenaren een nieuwe telefoon moeten kopen om Fortnite te spelen.