Nieuws

EPOS kondigt opvolger populaire Game Zero headset aan

EPOS kondigt opvolger populaire Game Zero headset aan

EPOS, het gamingmerk van de populaire audiofabrikant Sennheiser, heeft vandaag twee nieuwe headsets aangekondigd. Het gaat om één headset met een open ontwerp en één met een gesloten ontwerp. De headsets zijn volgens EPOS dé opvolgers van de onder gamers populaire GAME ZERO headset en GSP 600.

EPOS zet de twee headsets in de markt als allround gaming headsets. Beide modellen kunnen aangesloten worden op de PC, Mac, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5. Daarnaast bevatten de headsets afneembare microfoons, waarbij er een afschermkapje wordt meegeleverd zodat er geen zichtbaar verschil is tussen de kant waar de microfoon zit en de andere oorschelp.

De headsets moeten daarnaast voor gamers maximale draagcomfort bieden, en geen ongemak veroorzaken tijdens lange gamesessies. Beide headsets zijn vanaf vandaar verkrijgbaar in de webwinkel van EPOS. De headsets kosten 179 euro.

Open vs gesloten

Het grootste verschil tussen de twee ontwerpen is de passieve ruisonderdrukking, die bij een gesloten ontwerp logischerwijs sterker is. Hierdoor wordt omgevingsgeluid beter gefilterd en is het moeilijker om mensen om je heen te verstaan. Perfect voor een serieuze gamesessie waarbij je optimale concentratie nodig hebt, maar minder als je huisgenoten hebt die tegen je praten.

EPOS Sennheiser

EPOS is de gamingtak van de bekende fabrikant Sennheiser, dat veelal wordt gezien als één van de beste producenten op het gebied van headsets en headphones. De fabrikant was met name populair onder gebruikers die serieuzer met audio bezig zijn dan de gemiddelde consument. Tegenwoordig heeft zowel Sennheiser goed betaalbare modellen, en ook voor gamers via het EPOS-submerk. Zo wordt de Game-serie van het merk gezien als één van de beste midrange-opties voor gamers.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld