Beeld: Glitch
Nieuws

ESAM wint Super Smash Bros Ultimate toernooi Glitch 7, Young Eevey wordt 25e

16 september 2019, 08:47

ESAM heeft gisteren het Super Smash Bros Ultimate toernooi Glitch 7 gewonnen. Hij versloeg Light in de Grand Finals, nadat hij in zijn bracket al veel verschillende sterke tegenstanders zoals Nairo en Tweek had verslagen. Dit is het eerste A-tier toernooi dat ESAM heeft gewonnen en alles games speelde hij met Pikachu. De Nederlandse Bowser Jr. main Young Eevey eindigde op de 25e plaats.

ESAM wordt al tijden gezien als een prominente speler in de Verenigde Staten, maar hij had nog geen groot Super Smash Bros Ultimate toernooi gewonnen. Pikachu is daarentegen een vrij zeldzaam personage om te zien op zo'n hoog niveau. Toch wist ESAM iedereen te overtuigen van zichzelf en het personage.

Een andere prominente speler die aanwezig was op dit toernooi, was de Nederlandse Young Eevey. Hij werd uitgevlogen naar Amerika na een succesvolle inzamelingsactie. Met wins over Yeti en Xzax werd hij 25e. Een indrukwekkende prestatie voor een toernooi van dit niveau.

Embedded content: https://twitter.com/PandaGlobal/status/1173431270598225920?s=20

Volgens het Panda Global Stats team (PG Stats) was Glitch 7 oorspronkelijk een S-tier evenement, maar achteraf werd het toernooi gedegradeerd naar een A-tier toernooi. Dit werd besloten nadat een paar topspelers uiteindelijk niet op kwamen dagen. Dit telt samen met het totaal aantal deelnemers mee in de ranking van het toernooi. Hoewel veel spelers hierdoor gingen twijfelen aan de integriteit van PG Stats, gaf het team aan dat het uiteindelijk weinig invloed heeft op de puntentelling waarop de Power Ranking uiteindelijk is gebaseerd. ESAM zijn wins tellen dus evenveel mee, of het nu een S-tier of een A-tier evenement is.

Embedded content: https://twitter.com/pgstats/status/1173443216768720896?s=20

Glitch 7 was een ongewoon toernooi volgens velen, met een ongewone winnaar. ESAM heeft bewezen dat hij tot de beste van de wereld behoort. Dit resultaat zal zijn rank van de volgende Power Ranking flink beïnvloeden.