Nieuws

ESL en DreamHack kondigen ESL Pro Tour aan

Beeld: ESL

3 september 2019, 18:31

ESL en DreamHack slaan de handen ineen en kondigen de ESL Pro Tour aan. Deze tour zal een algehele prijzenpot van vijf miljoen dollar bevatten.

ESL en DreamHack gaan een Pro Tour opzetten. Deze Pro Tour is een aaneenschakeling van toernooien, die uitmondden in twee grote toernooien: IEM Katowice en ESL One Cologne. Om deel te nemen aan deze twee toernooien dienen teams punten te verdienen. Deze punten worden via een circuitsysteem verdiend, waarbij de toernooien die plaatsvinden de punten leveren. ESL hoopt met deze zet “één verhaallijn te maken die jaarlijks naar de twee grote kampioenschappen leiden.”

Embedded content: https://twitter.com/ESL/status/1168886361979379712?s=20

De Pro Tour bestaat uit twee vormen van competitie: de Challenger en de Masters. Onder het kopje Challenger worden toernooien zoals de DreamHack Open-toernooien, de Mountain Dew League van ESEA en de National Championships van ESL meegerekend. Deze toernooien vormen volgens het persbericht van ESL de opstap naar de Master-toernooien. Hieronder vallen ESL One-toernooien, IEMs en de DreamHack Masters.

Verder kondigt ESL aan dat er in totaal een prijzenpot van vijf miljoen dollar beschikbaar wordt gesteld. Echter, het is de vraag of dit een verhoging betreft. HLTV heeft uitgerekend dat de prijzenpot van de toernooien die in 2019 plaatsvinden bij elkaar opgeteld ongeveer 4.95 miljoen dollar is. De stijging van het prijzengeld zou dus weinig om het lijf hebben.

Op 28 september wordt tijdens ESL One New York verdere informatie onthuld over de Pro Tour.