Nieuws

ESL presenteert nieuw format CSGO Pro League

30 januari 2020, 10:16

Het Duitse bedrijf ESL verkondigde eind vorige week haar nieuwe plannen voor het elfde seizoen van de beroemde ESL Pro League. In plaats van de gebruikelijke 48 teams, doen er nu nog maar 24 teams mee. Ook worden de teams niet meer per regio onderverdeeld.

Zoals al eerder door DBLTAP gelekt was, heeft het komende seizoen van EPL nog maar de helft van de totale teams van vorig seizoen. Een interessante beslissing, zeker als het gebrek aan communicatie naar de 24 teams die niet meer mee zullen doen in acht wordt genomen.

Deze was volgens veel van de getroffen teams namelijk uiterst slecht, en vrijwel niet aanwezig. Hier heeft Ulrich Schulze, Senior Vice-President bij ESL, inmiddels in een lange twitter thread, excuses voor aangeboden.

Embedded content: https://twitter.com/theflyingdj/status/1221878963347300357?s=20

Deelnemende teams

De 24 teams die wel uitgenodigd zijn, zijn ook al bekend. Wat opvalt is de aanwezigheid van Complexity, die niet hebben meegedaan aan voorgaand seizoen, en geeneens in de bovenste 30 teams van ESL’s eigen ranglijst staat. Hieruit kunnen we concluderen dat bepaalde teams dus een “lidmaatschap” hebben kunnen aanschaffen voor dit seizoen.

Ook zullen de teams hoogstwaarschijnlijk de Lanxess Agreement moeten hebben ondertekend. Wat ook opvalt is dat BiG en Hellraisers niet uitgenodigd zijn, terwijl zij vorig seizoen hun plaats natuurlijk veroverd hadden.

Embedded content: https://twitter.com/ESLCS/status/1220758647661350912?s=20

Het format blijft vergelijkbaar met dat van het 10e en 9e seizoen. Het grootste verschil is dat de teams niet meer per regio onderverdeeld zijn. De 24 teams worden in 4 groepen geplaatst, waarin ze onder een round robin-systeem tegen elkaar spelen. Hieruit wordt de rangorde voor de playoffs bepaald. De nummers 1 van iedere groep gaan door naar een verder stadium in de playoffs, en de nummers 2 en 3 spelen tegen elkaar voor hun plek in de finales.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste CSGO nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: