Nieuws

Esporters verliezen account door fout in MMR-systeem League of Legends

9 maart 2021, 13:37

De accounts die esporters van Riot krijgen hebben een fout in hun Match Making Rating (MMR). Pro spelers krijgen zo meer League Points (LP) vergeleken met reguliere spelers, wat hun een groot voordeel geeft. Riot Games laat weten deze accounts te verwijderen en geeft de esporters een nieuw account.

Riot Games' gameplay design director Mark ‘Scruffy’ Yetter heeft via twitter laten weten dat de accounts van pro’s verwijderd worden. Doordat de pro’s een hoger MMR hebben en hiermee een hogere LP gain hebben ten opzichte van normale spelers, staan zij hoger op de ranked ladder. Het gaat om de pro accounts die gemaakt zijn door Riot na 7 januari 2021.

Embedded content: https://twitter.com/MarkYetter/status/1369112949340573697?s=20

Weinig gespeeld en toch bovenaan

In het begin van seizoen 11 merkte spelers dat de top van de ranked ladder gevuld was met pro’s die met minder gespeelde games toch boven aanstonden. Tijdens het off season heeft Riot meerdere aanpassingen gedaan aan het ranked systeem, zo hebben ze de promotie matches tussen ranks uit het spel gehaald en de LP gains/losses aangepast. De pro accounts die gemaakt zijn na 7 januari 2021 hebben nog het oude ranked systeem met de oude LP gains/losses, hierdoor kunnen zij sneller de ranked ladder beklimmen dan eigenlijk de bedoeling was.