Nieuws

Esports-journalist Jacob Wolf keert terug bij Dot Esports

4 januari 2021, 14:32

De gerenommeerde esports-journalist Jacob Wolf keert terug bij de website Dot Esports. Nu ESPN besloten heeft om te stoppen met hun esport-katern moest Wolf op zoek naar een nieuwe werkgever.

Jacob Wolf gaat bij Dot Esports aan de slag als hoogste verslaggever van de website, met als officiële titel Chief Reporter. Verder heeft hij ook de leiding over het onderzoeksproces, als Ivestigative Lead.

De 23-jarige journalist is vooral bekend om zijn kennis over de scene en de scoops die hij altijd brengt. Zo is hij in de offseason van League of Legends de afgelopen jaren dé nummer 1 journalist als het gaat om transfergeruchten die later ook waar blijken te zijn. Ook is hij bekend van de 'Free Agency Show' waar hij een belangrijk onderdeel van is.

Journalist of the Year

Wolf zijn carrière begon in 2015 als 18-jarige bij Dot Esports, maar in 2016 werd hij al snel overgenomen door ESPN. In zijn tijd bij ESPN won hij in 2018 de Journalist of the Year-award bij de Esports Awards.

"Ik ben heel enthousiast om terug te keren bij Dot Esports en met hun team samen te werken om de beste esports-journalistiek te brengen," meldde Wolf zelf. "Na 4,5 jaar bij ESPN heb ik zin om mijn eigen werk voort te zetten, maar ook om een van de veteranen te zijn die esports journalistiek kan verbeteren."