Nieuws

Grafisch Lyceum Rotterdam opent nieuwe Esports Space

Grafisch Lyceum Rotterdam opent nieuwe Esports Space

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) opent in de week van 7 tot en met 10 september 2021 de gloednieuwe Esports Space: een ruimte waarin zowel studenten aan het GLR als externen aan de slag kunnen gaan met moderne apparatuur om te gamen, streamen en shoutcasten. Voor de openingsweek van de Esports Space kunnen spelers zich aanmelden voor competities in League of Legends, Super Smash Bros Ultimate, Rocket League en FIFA 21.

De GLR Esports Space is het nieuwste initiatief binnen het Nederlandse esportslandschap. Eerder werd bijvoorbeeld al de H20 Esports Campus aangekondigd, waarin aspirerende esporters worden begeleid. Het doel van dergelijke initiatieven is om esports in Nederland verder te ontwikkelen en een plekje in te nemen tussen de beste esportslanden ter wereld.

Esports verbindt GLR

Het GLR leidt studenten op "voor de wereld van media, entertainment en technologie", aldus Ruben Been, projectleider Esports bij het GLR. Volgens Been verbindt esports de drie disciplines die centraal staan in de opleidingen van het onderwijsinstituut: denk hierbij aan "het verzorgen van livestreams of het opbouwen van podia voor esports-evenementen". Been is van mening dat esports een "groeiende tak van sport is, met volop carrièrekansen".

GLR Esports Space

Dat Rotterdam op weg is om de esportshoofdstad van Nederland te worden, is inmiddels geen geheim meer. Zo werd mCon Esports het officiële esportsteam van Rotterdam en kent de stad een prominente Smash- en Fighting Game-community door de evenementen van AFK Esports.

Diverse toernooien

Tussen 7 en 10 september staat het GLR in het teken van de opening van de Esports Space. Gedurende deze week worden er in de avonden diverse toernooien gehouden, waarvoor zowel studenten als externe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden om mee te doen. Ook is de Esports Space elke avond geopend van 18:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 20:30 uur.

De toernooien die worden gehouden, zijn:

  • Dinsdag 7 september: League of Legends
  • Woensdag 8 september: Super Smash Bros Ultimate
  • Donderdag 9 september: Rocket League
  • Vrijdag 10 september: FIFA 21
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate