Nieuws

Esports team Echo Fox volledig opgeheven volgens investeerders

10 november 2019, 10:18

Het esports team Echo Fox is volgens investeerders volledig uit elkaar gevallen en opgeheven. Het team van ex-basketballer Rick Fox kwam al eerder in de problemen nadat ze hun plek in de LCS moesten verkopen. De toekomst van Echo Fox lijkt erg grim, aangezien er geen interesse is om het merk voort te zetten.

Echo Fox is een van de meest succesvolle teams als het gaat om Fighting Games. Met spelers zoals MkLeo, Mew2King en SonicFox onder hun hoedde hebben ze op dat vlak veel succes ervaren. Bij de andere competities ging het de laatste tijd wat minder. Het League of Legends team van Echo Fox haalde verminderde resultaten en werd opgeheven vanwege het uitlekken van discriminerende emails. Echo Fox moest door dit schandaal hun positie in de LCS verkopen, maar dit gebeurde uiteindelijk voor een lagere prijs dan ze gehoopt hadden. Vanaf dit moment begon het binnen de organisatie te schommelen en was het het begin van de financiele problemen binnen de organisatie. 

Embedded content: https://twitter.com/echofoxgg/status/1168614571118141442?s=20

Deze tweet is de laatst vernomen activiteit van Echo Fox op Social Media.

Het was velen al opgevallen dat de website uit de lucht is gehaald en dat alle social media pagina's van de organisatie sinds september stil liggen. Volgens de investeerders was het onderhouden van Echo Fox veel te duur. "Ondanks dat de organisatie geen geld had bleef het spelers uitbetalen. Het koste een half miljoen per maand om iedereen te betalen, maar Echo Fox had geen enkele cent te makken." Rick Fox is geen onderdeel meer van de organisaties sinds 20 oktober dit jaar en het is maar wachten tot de officiële opheving van Echo Fox. 

Sinds de oprichting in 2015 heeft Echo Fox veel weten te bereiken in aardig wat verschillende games. Maar volgens investeerders is het einde van het team dan toch hier, en is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met de spelers van het team.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: