Nieuws

Team Nigma en Galaxy Racer fuseren tot Nigma Galaxy

Team Nigma en Galaxy Racer fuseren tot Nigma Galaxy

De twee esportsorganisaties Team Nigma en Galaxy Racer gaan samen verder onder de nieuwe naam Nigma Galaxy. Dat hebben de partijen, die allebei gevestigd zijn in de Verenigde Arabische Emiraten, bekendgemaakt. Met de fusie tot Nigma Galaxy willen de betrokkenen een nieuw 'esports-powerhouse' neerzetten in de regio Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Embedded content: https://twitter.com/TeamNigma/status/1439861893934432259?s=20

Team Nigma werd gevormd door oud-spelers van Team Liquid, die de finale haalden van het grote Dota 2-toernooi The International 2019. De organisatie focuste zich dan ook voornamelijk op Dota 2, waarmee het onder andere deelnam aan de EPIC League in 2020.

De organisatie wist een aantal grote partners aan zich te binden, waaronder luchtvaartmaatschappij Etihad Airways. Team Nigma neemt de esports-divisie van Galaxy Racer over en verstigt zich onder de samengevoegde naam Nigma Galaxy in Abu Dhabi.

Line-up

Galaxy Racer heeft van oorsprong een diversere line-up aan esporters en teams dan Team Nigma: met de fusie krijgt Nigma Galaxy, naast Dota 2, namelijk ook teams in bijvoorbeeld League of Legends, Valorant en CS:GO. Galaxy Racer ging eerder de samenwerking aan met voetbalcompetitie LaLiga uit Spanje: esporters van de organisatie gingen samen met voetballers videocontent maken.

Nigma Galaxy - featured inside the article (complementary image)

Nigma Galaxy heeft niet alleen de namen, maar ook de logo's van Team Nigma en Galaxy Racer samengevoegd. De nieuwe organisatie benadrukt dat het verder gaat als een nieuw merk, dat de regio Noord-Afrika en het Midden-Oosten op de kaart moet gaan zetten binnen de esportswereld. Landen als Egypte en Saudi-Arabië zijn namelijk interessante groeimarkten voor esports: er zijn veel actieve gamers, maar er ontbreekt nog een esports-structuur zoals je die terugvindt bij de beste esportslanden ter wereld.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate