Nieuws

Esports Team Twente gaat samenwerking aan met Koninklijke Marine

21 februari 2021, 15:01

Esports Team Twente is een officiële samenwerking aangegaan met het esports team van de Koninklijke Marine. Het esports team van Twente University heeft dit bekend gemaakt tijdens een interview met Tubantia. De twee partijen gaan een samenwerking aan om prestaties te onderzoeken en verbeteren, voornamelijk in games zoals Counter-Strike.

Het Esports Team Twente is een jaar geleden in het leven geroepen door een klein groepje studenten, wat inmiddels uitgegroeid is tot zo’n 30 leden. Het team speelt niet alleen op een hoog niveau, maar zit ook vol met analisten en deskundigen. Dit zorgt ervoor dat het team zich kan focussen op alles omtrent esports.

Partners in de Marine

De Koninklijke Marine heeft zijn eigen esports team wat in Counter-Strike hoge ogen weet te gooien. De samenwerking met Esports Team Twente gaat zich vooral richten op onderzoek en verbeteringen in specifieke punten. Esports Team Twente geeft aan dat de trainingsprocedure Crew Resource Management centraal staat. Deze training versterkt de competenties van de spelers en wil deze verbeteren in onder andere leiderschap, flexibiliteit en communicatie. De tools die Esports Team Twente gebruikt zijn analytisch onderzocht in het E-sportslab en het team wil deze uiteindelijk in de praktijk gaan testen, mede mogelijk door samenwerkingen zoals deze.

Deel: