Nieuws

Esports- en gamingcongres EsportsX terug in Rotterdam Ahoy

Esports- en gamingcongres EsportsX terug in Rotterdam Ahoy

Na een digitale editie in 2020 keert EsportsX, het grootste congres rond esports en gaming in de Benelux, terug in Rotterdam Ahoy op vrijdag 28 januari 2022. Op het evenement, dat mede wordt georganiseerd door de prominente esports-organisatie ESL, komen sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over de kansen en mogelijkheden die esports en gaming kunnen bieden aan bedrijven en organisaties.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van EsportsX: tot en met 18 november 2021 geldt er tevens een 'early bird'-aanbieding, waarbij kaarten slechts €99 euro kosten in plaats van €229 euro.

De vorige editie van EsportsX werd voorafgegaan met het Esports Summer College: een online 'pre-conference' van EsportsX 2020. Binnen een week behaalde het Esports Summer College meer dan zeshonderd inschrijvingen. Uiteindelijk kwamen ruim 1.500 geïnteresseerden luisteren naar sprekers die waren verdeeld over drie leerthema's rond gaming en esports: kennis, inspiratie en praktijk.

EsportsX 2022: "Groter dan ooit"

Nu EsportsX weer terugkeert met een congres op locatie in Rotterdam Ahoy, is de organisatie van plan om groter uit te pakken dan voorheen. De belangrijkste aanleiding hiervoor is de "exponentieel groeiende markt" van esports en gaming, waarbij grote namen als KPN en BMW deze middelen reeds hebben omarmd om een nieuwe doelgroep te bereiken.

Tegelijkertijd zien de organisatoren van EsportsX ook dat veel andere bedrijven en organisaties nog niet heel bekend zijn met de mogelijkheden van gaming en esports. Verwacht wordt dat ruim 500 professionals op het gebied van marketing de conferentie gaan bijwonen.

Op EsportsX 2022 komen experts en ervaringsdeskundigen van onder meer de KNVB, PSV en esportsorganisatie Team Liquid aan het woord over vier praktische hoofdthema's: Brands & sponsorships, Doelgroepen & communities, Sport & local footprint, en Talentontwikkeling & recruitment. De sprekers zullen het podium betreden onder leiding van esports-deskundige Ward Geene, de dagvoorzitter van de conferentie.

esportsX promo

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate