Nieuws

EU qualifiers voor Teamfight Tactics Galaxies Championship aangekondigd

24 mei 2020, 10:04

De qualifiers voor de Teamfight Tactics Galaxies Championship gaan nu ook in de regio’s EUW, EUNE en CIS plaatsvinden. Dat laat ontwikkelaar Riot Games in een blogpost op hun website weten. Eerder al konden spelers in NA en OCE zich kwalificeren voor het kampioenschap. De qualifiers voor de regio’s EUW, EUNE en CIS gaan 15 juni van start.

Teamfight Tactics (TFT) is bijna een jaar geleden uitgebracht. Hoewel de game volgens velen nog niet helemaal klaar is voor competitive, heeft ontwikkelaar Riot Games toch besloten om een competitie te starten. De Europese regio’s kunnen zich nu ook kwalificeren. Uiteindelijk kwalificeren drie spelers uit deze regio’s zich voor de grote finale, waar ze het opnemen tegen de rest van de wereld.  

Spelers kwalificeren zich door elke week een flinke lading potjes te spelen en daarbij punten te behalen. Aan het einde van de week krijgt de top 300 spelers punten gebaseerd op hun positie in de top 300. Uit elke regio binnen Europa komt een bepaalde hoeveelheid spelers die het dan tegen elkaar opnemen in een 64 man tellende finale.

In deze finale spelen de 64 overgebleven spelers in verschillende groepsfasen tegen elkaar. Deze finale zal begin augustus plaatsvinden. Na deze finale blijven er nog drie man over, die door gaan naar de wereldwijde finale later dit jaar.

De qualifiers voor EUW, EUNE en CIS beginnen op 15 juni, maar vanaf 9 juni kun je je al opwarmen. De qualifiers duren vijf weken, waardoor de 20 juli de laatste dag van de qualifiers is. Daarna zal duidelijk zijn wie zich de beste TFT spelers van Europa, of misschien zelfs van de wereld mag noemen. Het volledige format plus alle details over het puntensysteem kun je vinden op de webiste van League of Legends.