Nieuws

Europees deel Fusion Rocket League morgen van start

31 mei 2020, 18:44

De Europese variant van het Fusion Rocket League toernooi gaan morgen van start. Het Amerikaanse deel van het toernooi eindigt later vandaag. Voor zowel de Europese als de Amerikaanse deelnemers staat er per toernooi 25.000 dollar op het spel.

Rocket League heeft een aantal fikse klappen gehad door de uitbraak van het coronavirus. Rocket League is een relatief onbekende esport, maar heeft wel een loyale aanhang in de vorm van een grote community en een gepassioneerde ontwikkelaar. Een van de leden van de commnunity, Rocket League commentator John MacDonald, organiseert nu zijn eigen Rocket League toernooien om de klap die Rocket League heeft gekregen deels op te vangen.

Eerder streden diverse Amerikaanse en Europese teams al voor een plek in het uiteindelijke toernooi. Het slot van het Amerikaanse toernooi vindt later op de avond plaats. Tijdens deze finale nemen acht teams het tegen elkaar op in verschillende formats zoals 1v1, 2v2 en 3v3.

Embedded content: https://twitter.com/LiquipediaRL/status/1267154035808878593?s=20

De Europese deelnemers staan ook te popelen om van start te gaan morgen, en als we de Amerikaanse competitie moeten geloven staat niets vast. Veel sterke Rocket League teams hebben zich niet gekwalificeerd voor het uiteindelijke toernooi, dus de spanning is om te snijden. Alle matches zijn te volgen op het Twitch kanaal van John MacDonald.