Beeld: HLTV
Nieuws

Evil Geniuses legt CSGO-team NRG vast

26 september 2019, 13:46

Evil Geniuses heeft een nieuw CSGO-team. De legendarische Amerikaanse organisatie kondigde vandaag aan dat ze een overeenstemming hebben bereikt met NRG, om diens CSGO-team over te nemen.

Het voormalige CSGO-team van NRG is per direct overgestapt naar Evil Geniuses. Dat maakt laatstgenoemde organisatie vandaag bekend. Het nieuwe Evil Geniuses zal de organisatie dit weekend vertegenwoordigen tijdens ESL One New York. 

Embedded content: https://twitter.com/EvilGeniuses/status/1177206283503636481?s=20

De zet van Evil Geniuses komt na een zeer succesvolle major van het CSGO-team. Het team, dat destijds nog als NRG speelde, wist een zeer respectabele 3e/4e plek te behalen nadat ze naar huis werden geschoten door een oppermachtig Astralis. Het was genoeg voor het team om een plekje te krijgen bij één van de meest bekende en succesvolle organisaties in de wereld. 

In een verklaring op hun website geeft Evil Geniuses aan dat ze de afgelopen paar maanden druk op zoek waren naar een nieuw team. De organisatie besloot na lang twijfelen om niet een nieuw team te bouwen of buiten Amerika te zoeken, twee opties die op de tafel lagen, maar om verder te gaan met het voormalige NRG-team. 

Evil Geniuses is niet de enige Noord-Amerikaanse-organisatie die een CSGO-team zoekt. Eerder plaatste de eigenaar van Dignitas al een tweet waarin hij CSGO-teams en spelers opriep om met de organisatie in contact te komen. Daarvoor plaatste Jason Lake, eigenaar van Complexity, een controversiële tweet waarin hij aangaf dat hij nieuwe spelers voor zijn team zocht.

Deel: