Nieuws

Evil Geniuses verslaat Cloud9 met behulp van nieuwe mid- en toplaner

19 juli 2020, 15:52

Na de eerste helft volledig ongeslagen te blijven heeft Cloud9 een wat minder sterk begin beleefd aan de tweede helft van de summer split. Het team verloor vorige week zondag hun eerste match van de split van 100 Thieves, maar gisteren waren ook Evil Geniuses het Amerikaanse sterrenteam te sterk af.

Evil Geniuses stond lang gedeeld tweede in de Summer Split, maar na drie losses op rij zakten ze langzaam terug in het scorebord. Er van overtuigd dat er verandering moest komen brachten ze toplaner Huni en midlaner Goldenglue naar de starting line-up. Goldenglue speelde eerder het jaar nog bij de Golden Guardians maar werd aan het begin van de summer split vervangen door Damonte, waar Huni juist in de academy van Dignitas speelde.

Evil Geniuses zag het potentieel in de twee veteranen en zette ze in tegen Cloud9, wat een groot succes bleek. Huni en Goldenglue droegen beide EG naar de overwinning met een hoog aantal kills. Voor Goldenglue was het ook een grote opluchting. “Ik was er op voorbereid om te gaan coachen, maar dinsdag kreeg ik opeens een mogelijkheid om te spelen voor EG en plots heb ik in plaats van te coachen het beste team in de league verslagen.” Goldenglue zegt ook veel vertrouwen te hebben in zijn nieuwe team. “Ik heb zeven jaar professioneel League of Legends gespeeld, maar nog nooit heb ik in een team gespeeld wat zo goed speelt. Alles klikte gewoon.”

Uitslagen

TSM – 100 Thieves 1-0
Team Liquid – Evil Geniuses 1-0
CLG – Dignitas 0-1
Evil Geniuses – Cloud 9 1-0
Flyquest – TSM 1-0
Golden Guardians – Immortals 1-0