Nieuws

EVO 2020 wordt online evenement door coronavirus

EVO 2020 wordt online evenement door coronavirus

EVO 2020 is door de ban op grote evenementen vanwege het coronavirus afgelast en omgezet naar een online evenement. Dat laat de organisatie weten op Twitter. EVO is elk jaar het grootste Fighting Game evenement van het jaar. Veel spelers maken zich zorgen om deze beslissing, zeker aangezien de meeste Fighting Games niet de beste online componenten hebben.

EVO 2020 is voor elke Fighting Game fan het evenement van het jaar. Het evenement is een verzamelplek voor alle liefhebbers van Fighting Games, maar organiseert ook de grootste Fighting Game toernooien van de wereld. Er waren al zorgen of het evenement door zou gaan vanwege het coronavirus, maar uiteindelijk heeft de organisatie vannacht de knoop doorgehakt. EVO 2020 gaat niet door als offline evenement, maar wordt omgezet naar een online toernooi.

Embedded content: https://twitter.com/EVO/status/1256308529163452416?s=20

Hoewel het feit dat EVO 2020 alsnog doorgaat mooi is, is er ook een keerzijde aan deze beslissing. De meeste Fighting Games beschikken niet over de beste online modi. Zeker games zoals Super Smash Bros Ultimate hebben hier last van. Eerder werd #FixUltimateOnline al wereldwijd trending op Twitter, om zo duidelijk te maken hoe ontevreden de spelers met de modus zijn. Er zijn meer games die op EVO een toernooi krijgen die campen met een matige online modus. Een enkele game, namelijk Marvel vs Capcom 2, beschikt niet eens over een officiële online mode. Hoe dit toernooi toch georganiseerd gaat worden is nog onduidelijk.

EVO 2020 wordt dus geen offline spektakel zoals de vorige edities, maar een online toernooi van enorm formaat. De reactie van Fighting Game fans is nog gemixt, maar er is in ieder geval iets om naar te kijken op 31 juli.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen