Nieuws

Vechtspelfans opgelet! Inschrijven voor EVO 2021 kan vanaf nu

Vechtspelfans opgelet! Inschrijven voor EVO 2021 kan vanaf nu

Het grootste fighting game-toernooi ter wereld, de Evolution Championship Series (EVO), heeft de inschrijvingen geopend. De toernooiserie, die dit jaar online wordt gehouden vanwege de coronacrisis, introduceert dit jaar bovendien de EVO Community Series. Dit zijn meer dan honderd extra toernooien, waar vechtspelfans gratis aan mee kunnen doen.

Vorig jaar werd EVO nog afgelast vanwege de beschuldigingen rond de oud-directeur van het evenement. Ook toen was er een online editie gepland vanwege de coronapandemie, die dus uiteindelijk helemaal niet doorging.

guilty-gear-strive

Het hoofdevenement van EVO is verdeeld over twee weekenden: 6 – 8 augustus & 13 – 15 augustus. Registratie is gratis. De deelnemende games zijn:

  • Street Fighter V: Champion Edition (PC/PS4/PS5)
  • Tekken 7 (PC)
  • Guilty Gear -Strive- (PS4/PS5)
  • Mortal Kombat 11 Ultimate (PS4/PS5)

EVO Community Series

Naast het hoofdevenement worden er vanaf juni meer dan honderd extra online toernooien georganiseerd onder de naam EVO Community Series. Hier kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in een grotere selectie aan fighting games dan bij het hoofdtoernooi. Zo kan er worden deelgenomen aan toernooien in onder meer Blazblue: Cross Tag Battle, Dragon Ball FighterZ en Soul Calibur VI. Deze toernooien worden bijna allemaal gespeeld op Playstation 4: Sony kocht eerder dit jaar de rechten van EVO.

Embedded content: https://twitter.com/PlayStation/status/1399712506684317698?s=20

Guilty Gear -Strive-

De fighting game waar dit jaar misschien wel het meeste naar wordt uitgekeken, is Guilty Gear Strive. Ontwikkelaar Arc System Works moest de release van de game meerdere malen uitstellen vanwege problemen door de coronacrisis, maar de game staat nu gepland voor een wereldwijde release op 11 juni. EVO gaat dus een van de eerste toernooien zijn waarin de game op topniveau zal worden gespeeld.

Embedded content: https://twitter.com/ArcSystemWorksU/status/1367278816125718537
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate