Nieuws

EVO online aangekondigd, Smash Bros uit lineup

14 mei 2020, 09:45

Na lang speculeren is vandaag het plan voor EVO online aangekondigd. De online variant van het grootste Fighting Game evenement van de wereld heeft zijn plannen aangepast vanwege het coronavirus. De lineup is iets aangepast vanwege de online omgeving, waardoor Super Smash Bros Ultimate geen onderdeel uitmaakt van EVO Online.

EVO kondigde eerder dit jaar aan dat het Fighting Game evenement online gaat plaatsvinden. Er ontstond rond die tijd veel ophef over deze beslissing, aangezien veel van de uitgelichte Fighting Games geen goede online mode hebben. EVO heeft na lang stil te zitten meer laten weten over het evenement, en hoe het gaat verschillen met de voorgaande edities van EVO.

Normaal gesproken vindt EVO rond augustus plaats. Het evenement duurt dan drie dagen en dat is genoeg om alle games te voorzien van een prima toernooi. Online is dat een stuk lastiger, zeker gezien de verschillende tijdzones van alle spelers. Hierdoor is besloten om EVO te verdelen over vijf weekenden. EVO vindt nu plaats in de volgende weekenden

  • 4-5 juli
  • 11-12 juli
  • 18-19 juli
  • 25-26 juli
  • 31 juli t/m 2 augustus

Ook de uitgelichte games op EVO hebben wat verandering ontstaan. Normaal gesproken zijn er negen grote toernooien aanwezig waar iedereen aan mee kan doen. Het pakt nu allemaal wat anders uit. Van de negen games worden zeven games teruggeschroeft en krijgen ze "special exhibitions en content." Wat dit betekent is nog niet bekend, maar dat betekent wel dat niet iedereen zich voor deze toernooien kan inschrijven.

Dit zijn de games die wel worden uitgelicht op EVO, maar waaraan je niet mee kan doen.

Naast deze zeven games zijn er nog vier games met open toernooien. Dit betekent dat iedereen er aan mee kan doen. Deze games zijn Mortal Kombat 11, Killer Instinct, Skullgirls en Them's Fightin' Herds. Deze games zijn niet zomaar gekozen. Deze vier games hebben de meest geprezen en functionerende online mode van alle Fighting Games. De zeven overige games hebben wel een functionele online mode, maar niet goed genoeg om een toernooi voor te organiseren.

Het meest opvallende aan de nieuwe lineup is de afwezigheid van Super Smash Bros Ultimate. Op de vorige editie van EVO was Smash Ultimate verreweg het grootste toernooi. De reden waarom Smash Ultimate niet in de EVO lineup zit is vanwege de online mode van de game, die recentelijk flink onder vuur kwam te liggen.

Om een toernooi op EVO te hebben moet je een goede online connectie kunnen hebben met je tegenstander die eventueel vanaf de andere kant van de wereld speelt. Voor Smash Ultimate is het soms al lastig om een stabiele connectie te krijgen met een speler uit dezelfde stad. De hashtag #FixUltimateOnline werd in het leven geroepen om aan te kaarten hoe belabberd de online mode is van Super Smash Bros Ultimate. Veel spelers zijn ook blij dat de game niet uitgelicht wordt op EVO, aangezien het volgens de fans zou eindigen in een catastrofe. 

Het eerste EVO weekend vindt over twee maanden plaats, hoe de indeling van de toernooien gaat plaatsvinden is nog onbekend. 

Embedded content: https://twitter.com/EVO/status/1260778864323596288?s=20