Nieuws

Acht experts strijden tegen elkaar in internationale Microsoft Excel-competitie

Acht experts strijden tegen elkaar in internationale Microsoft Excel-competitie

Microsoft organiseert een internationale competitie in Excel. Tijdens de competitie draait het om financieel modelleren, wat volgens Microsoft een esports is. Voor dit toernooi zijn er acht verschillende deelnemers uitgenodigd uit acht verschillende landen, en deze Exceltovenaren gaan op 8 juni de strijd met elkaar aan.

Je leest het goed, Excel is nu officiëel een esport. Het Microsoft Office-programma heeft al een tijdje een fanatieke competitie waarin deelnemers de strijd aan gaan om zeer complexe casussen uit te werken in Excel. Tijdens de Financial Modeling World Cup: Multiplayer Battle nemen acht van de beste Excel-gebruikers het tegen elkaar op in een directe competitie.

Embedded content: https://twitter.com/msexcel/status/1400829702667915277?s=20

De competitie is live te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van de Financial Modeling World Cup. Na afloop van de wedstrijd worden de gemaakte bestanden gedeeld met de kijkers, zodat deze zelf ook goed kunnen kijken naar wat er is gemaakt en er wat van op kunnen steken.

Expertgroep beoordeelt

De deelnemers moeten hun uitgewerkte casus uiteindelijk presenteren aan een expertgroep, en diverse vragen over hun probleemaanpak beantwoorden. De expertgroep bestaat uit de Amerikaanse Adam Callens en Australische Danielle Stein Fairhurst, beide door Microsoft erkende veteranen binnen het vakgebied.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=3kMaLZna07s

Diverse groep kandidaten

De lijst van kandidaten is zeer divers. Zo zijn Andrew Ngai uit het Verenigd Koninkrijk, Anup Agarwal uit India en Michael Jarman uit Canada de topfavorieten om te winnen. Ngai wordt op dit moment zelfs gezien als de op één na beste gebruiker van het programma ter wereld. Maar ook John Lim uit Nieuw-Zeeland en Jeff Heng Siang Tan uit Maleisië behoren tot de top 10 van de wereld op dit vakgebied

financial modelling cup deelnemers

De lijst wordt aangevuld door Jason Webber, de huidige kampioen van Afrika, Stéphanie Annerose uit de Verenigde Staten en Gabriela Strój uit Polen. De laatste twee zijn de enige vrouwelijke deelnemers aan het toernooi. De huidige wereldkampioen Diarmuid Early en de enige Nederlander in de top 10, Willem Gerritsen, zijn niet aanwezig bij het toernooi.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen