Nieuws

Jarno Opmeer neemt de leiding in de F1 Esports Series 2021

Jarno OpmeerJarno Opmeer

Na de eerste drie races van het F1 Esports Series 2021 seizoen heeft de Nederlander Jarno Opmeer de leiding in het klassement genomen.

De eerste dag van het nieuwe F1 Esports seizoen bestond uit twee races: de grote prijzen van Bahrein en China. Gisteren volgde de Grand Prix van Oostenrijk. In de eerste drie races wist de Nederlander 63 punten te verzamelen en een gat van veertien punten te slaan.

Races

De Nederlander begon redelijk aan het seizoen met een zesde plek tijdens de kwalificatie op het circuit van Bahrein. In de race zelf kon Opmeer nog wat plekken winnen en wist als vierde te eindigen. Bij de tweede race op het circuit van China was het echter een ander verhaal.

De esporter stelde teleur tijdens de kwalificatie in China met een veertiende plek. Het weer was echter onvoorspelbaar en het circuit was nat, waardoor de meeste coureurs kozen voor de wet tires. De Nederlander koos echter voor de intermediate tires en wist de race, nadat de baan begon op te drogen, naar zich toe te trekken.

Bij de derde race zetten Opmeer zijn overwinning van China door. Een eerste plek in kwalificatie wist de esporter om te zetten in de eindoverwinning.

Stand

Door de twee overwinningen en de vierde plaats neemt de Nederlander de leiding in het klassement met 63 punten. Hiermee slaat hij een gat met de nummer 2 en 3. Blakeley, de coureur van Aston Martin Cognizant Esports en Boroumand, de coureur van Mclaren Shadow hebben 49 en 33 punten weten te bemachtingen.

Embedded content: https://twitter.com/F1/status/1448757504196890629

Het volgende evenement staat over twee weken op de planning. Dan worden de grote prijzen van Groot-Brittannië, Italië en België op de planning. Op woensdag 27 oktober zijn Silverstone en Monza aan de beurt, gevolgd door Spa op donderdag 28 oktober. De F1 Esports Series 2021 is te volgen via het Twitch-kanaal van Formule1.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen